Ontzegging alimentatie

Home » Ontzegging alimentatie

Ontzegging alimentatie

Wanneer er een echtscheiding heeft plaatsgevonden blijft er een onderhoudsplicht bestaan. Dit houdt in dat u verplicht blijft voor elkaar en voor de kinderen te zorgen. Voor elkaar zorgen door levensonderhoud te financieren heet alimentatie. Er bestaan twee vormen van alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie. 
Ontzegging van alimentatie
De wet laat de rechter toe om de alimentatiegerechtigde de alimentatie geheel dan wel gedeeltelijk te ontzeggen. Bijvoorbeeld in het geval deze zich kwetsend opstelt tegenover de alimentatieplichtige. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een rechter daartoe niet snel zal besluiten.
Bij het hof in Den Bosch kwam ontzegging van alimentatie recentelijk aan de orde. De buitenechtelijke activiteiten van de vrouw hadden in deze zaak tot de geboorte van twee kinderen geleid terwijl de vrouw de man in de waan had gebracht en gelaten dat hij de biologische vader was. Het hof vond dit gedrag van de vrouw zodanig schokkend dat haar verzoek om vaststelling van partneralimentatie werd afgewezen.

Sourced through Scoop.it from: www.duurland-advocaten.nl

See on Scoop.itEchtscheiding

2015-10-19T23:58:43+00:00