De invloed van social media op een echtscheiding

Home » De invloed van social media op een echtscheiding

De invloed van social media op een echtscheiding

Wat is de invloed van social media op een echtscheiding?

Pas op met wat u zegt of schrijft op social media zoals facebook, snappchatt of twitter. Al deze berichten kunnen uiteindelijk tegen u gebruikt worden in tal van situaties, waaronder een echtscheiding. Advocaat Dylan Bertsch geeft een aantal sprekende voorbeelden:

Een vrouw heeft haar status op Facebook gewijzigd naar ‘gehuwd’ en ook op enkele andere Facebook pagina’s van de vrouw komen de woorden ‘married’ en ‘wife’ voor. Haar ex heeft deze pagina’s aan de rechter laten zien. Naar aanleiding daarvan heeft de rechtbank geoordeeld dat vast is komen te staan dat de vrouw is hertrouwd en hoeft de man dus geen partneralimentatie meer aan haar te betalen. De vrouw was het er niet mee eens en ging in hoger beroep. In hoger beroep gaf zij aan dat zij deze uitlatingen op Facebook had gedaan omdat zij via Facebook door ongewenste derden meerdere malen is lastig gevallen. Zo ontving zij onder meer seksueel getinte berichten. De vrouw heeft toegegeven dat zij en ook haar zogenaamde echtgenoot beiden hun status hadden gewijzigd naar ‘gehuwd’. Desalniettemin liet de vrouw weten dat zij deze man nog nooit persoonlijk had ontmoet, dat hij nog nooit in Nederland was geweest en dat zij alleen via Facebook contact met elkaar hadden. Het hof besliste uiteindelijk dat de gewijzigde status onvoldoende bewijs was en dat de vrouw voldoende gemotiveerd verweer had gevoerd. De ex van de vrouw moest daarom gewoon weer alimentatie betalen.

Meer voorbeelden? Zie https://www.gmw.nl/artikel/de-invloed-van-social-media-op-een-echtscheiding

laat u daarom altijd bijstaan door een ervaren advocaat met specialisatie in echtscheiding. Zo kunt u bovenstaande situaties mogelijk voorkomen. De kosten van een ervaren echtscheidingsadvocaat kunt u verwaarlozen als u uw zaak verliest.

2016-06-28T00:17:10+00:00