Weten hoe u een echtscheidingsadvocaat moet kiezen die u het juridische advies zal geven dat u nodig hebt, tegen een prijs die u kunt veroorloven en die geschikt is voor uw situatie, is niet eenvoudig. Hier zijn 9 tips om u te begeleiden bij uw zoekopdracht.

1. Bepaal welk scheidingsprocedure u wilt gebruiken.

De eerste beslissing is of u kiest voor mediation met uw partner, een gezamenlijke advocaat of elk een afzonderlijke advocaat. Daarna kunt u op zoek gaan naar een echtscheidingsadvocaat die ervaring heeft met het scheiden van mensen met behulp van dat scheidingsproces.

Met andere woorden, u moet de gekozen rechtshulp koppelen aan het scheidingsproces. Anders is de kans groot dat u niet tevreden zult zijn met het resultaat.

2. Bepaal wat voor soort juridische dienst u nodig hebt.

Hoewel iedereen die een scheiding doormaakt juridisch advies nodig heeft, heeft niet iedereen een dure echtscheidingsadvocaat nodig.

Als u veel activa, eigen bedrijven of een gecompliceerde financiële situatie hebt, dan hebt u inderdaad een ervaren advocaat nodig die de financiën begrijpt en is uitgerust om een ​​gecompliceerde scheiding aan te kunnen.

Als u pas kort getrouwd bent, geen kinderen, geen onroerend goed en geen pensioenplannen verdeeld, heeft u mogelijk genoeg aan een goedkopere advocaat.

Als u het niet erg vindt om zelf wat tijd te investeren en geld wilt besparen, kunt u misschien zelfs een online scheiding service gebruiken.

tips-kiezen-van-echtscheidingsadvocaat

3. Zoek uit wat u zich kunt veroorloven.

Niemand wil duizenden euro’s (of meer) betalen aan een scheidingsadvocaat. U moet de balans vinden tussen wat u aan juridische ondersteuning nodig heeft en wat u zich kunt veroorloven. Als u bijvoorbeeld meerdere huizen bezit en een dik salaris verdient kunt u zich een scheidingsadvocaat veroorloven.

Als u een minimaal inkomen heeft, geen eigen huis of extra spaargeld is een dure advocaat voor u geen optie. Een pro deo echtscheidingsadvocaat zou dan misschien een oplossing zijn.

4. Vraag eens rond.

De beste manier om een ​​goede advocaat voor echtscheiding te vinden is via uw netwerk van familie, vrienden, kennissen en mogelijk collega’s. Als u iemand kent die de afgelopen jaren een scheiding heeft doorgemaakt en tevreden was met zijn scheidingsadvocaat, zoek dan de naam van die advocaat.

Als u niet-scheidingsadvocaten kent, vraag hen dan om een ​​verwijzing. Advocaten kennen elkaar. Uw buurman die een advocaat in onroerend goed is, kan u mogelijk naar een uitstekende scheidingsadvocaat leiden.

5. Gebruik verstandig internet.

Laat u niet leiden door de advocaat met de mooiste website. Een mooie website moet ook betaald worden en dit uit zich vaak in het gebruikte uurtarief.

Een slechte website die al eeuwen niet geupdate is, is inderdaad geen goed teken. Maar een up-to-date, overzichtelijke website zegt wel iets over hoe de advocaat of het kantoor werkt.

6. Zoek een advocaat die ervaring heeft met familierecht.

Kies niet voor een goedkope oplossing door een familielid of kennis die advocaat is in insolventierecht uw echtscheiding juridisch te behandelen. U hebt een advocaat nodig die voldoende en recente kennis en ervaring heeft met echtscheidingen = familierecht.

7. Spreek meerdere advocaten voordat u een keuze maakt.

Naar twee of drie verschillende advocatenkantoren gaan en uw verhaal steeds opnieuw vertellen, kan vermoeiend zijn. Het is verleidelijk om gewoon de eerste advocaat te willen inhuren die u ontmoet.

Neem de tijd om minstens twee verschillende advocaten te ontmoeten. Waarom? Verschillende advocaten hebben verschillende perspectieven. U krijgt mogelijk twee zeer verschillende opvattingen over hoe u uw zaak moet behandelen. Ook vanuit financieel oogpunt kunnen de voorstellen erg verschillen.

Vervolgens kunt u de advocaat kiezen die aanbeveelt de methode te gebruiken waar u zich het meest (financieel) prettig bij voelt.

Vraag nu meerdere advocaat offertes aan >

8. Maak een lijst met vragen.

Het is normaal om nerveus te zijn als u met een advocaat gaat praten, vooral over zoiets persoonlijks als een scheiding. Het is ook normaal om superemotioneel te zijn als u door een scheiding gaat.

Beide factoren maken het waarschijnlijker dat als u eenmaal in een advocatenkantoor bent, u vergeet wat u wilde vragen … en dat u het niet meer weet nadat u weer thuis bent.

Als u een lijst maakt van de belangrijke vragen die u wilt stellen, is het veel waarschijnlijker dat u die vragen ook daadwerkelijk zult stellen en krijgt.

9. Luister naar uw gevoel.

Luister naar uw gevoel. Als u niet zeker weet wat u gevoel zegt, zijn hier een paar tips:

  • De advocaat die voor u geschikt is, zal u niet constant aan het huilen maken.
  • De advocaat zal praten in woorden die u begrijpt en u zich niet dom of onbelangrijk laten voelen.
  • Als u een interview met een advocaat verlaat en het gevoel heeft dat de advocaat niet echt naar u geluisterd heeft, is dat niet de advocaat voor u.
  • Als u de advocaat gesproken heeft en u hebt een ongemakkelijk gevoel, dan is hij / zij misschien niet de juiste advocaat voor u.
  • Dus, hoe kies u de scheidingsadvocaat die het beste voor u is? Gebruik uw hoofd, maar let op u gevoel.