Je wordt weer gelukkig! (scheiding algemeen)

Praktisch werkboek voor het regelen en verwerken van een echtscheiding, dat zich richt op het dagelijks functioneren in de periode rond je scheiding. Dit boek hoort zeker thuis op de lijst van beste boeken over scheiden en een scheiding verwerken.

In dit boek laat Eveline Jurry zien dat je positief uit een scheiding kunt komen. ‘Positief Scheiden’ is niet iets wat je nu echt bij een scheiding vaak terug hoort. Toch kán je positief en gelukkig uit een van de heftigste en vaak ook ongelukkigste periodes van je leven komen. 

Met het stappenplan leer je de negatieve gedachten achter je te laten en je weer te focussen op wat goed voelt voor jou. Met herkenbare voorbeelden wordt uitgelegd wat je juist wel of juist niet moet doen om weer gelukkig te worden. 

Voor ouders is Je wordt weer gelukkig een ideale handleiding en houvast om vanuit kracht en liefde kinderen te begeleiden in een verwarrende periode van het familieleven.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 18,95

E-book

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 9,49

Voorkom een vechtscheiding (scheiding algemeen)

Het boek ‘Voorkom een vechtscheiding’ van Nancy Steutel helpt je te voorkomen dat je bij een scheiding jezelf én je kinderen kapot maakt door een vechtscheiding.

In zeven praktische stappen laat Steutel zien hoe je een vechtscheiding kunt vermijdt, waarbij de kinderen een kind kunnen blijven, zonder de zware last van de scheiding van hun ouders.

Het boek bestaat uit twee delen die goed op elkaar aansluiten: een ‘leesboek’ en een ‘werkboek’. Het leesboek is een openhartig verhaal vol herkenbare situaties. Het werkboek is een logische volgende stap vol met handige checklists, oefeningen en inspirerende citaten.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 7,90

E-book

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 9,99

Lang gelukkig uit elkaar (scheiding algemeen)

Schrijfster Katherine Woodward Thomas heeft met de baanbrekende methode “conscious uncoupling” vele koppels geholpen in hun scheiding. Bekendste voorbeeld is de scheiding van Gwyneth Paltrow en Chris Martin.

De term “conscious uncoupling” is synoniem geworden voor een scheiding waarbij beide partners accepteren dat ze een rol hebben gespeeld bij het uit elkaar gaan. En samen moeten werken aan een goede en gezonde manier om met elkaar om te blijven gaan. Dit is met name praktisch in het geval van co-ouderschap.

De kern van de methode is het persoonlijke scheidingsverhaal en ervaring van Katherine als gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut. Zo kwam ze tot de vijf stappen van “conscious uncoupling”.

Het vijfstappenplan voor conscious uncoupling is bedacht om stellen die uit elkaar gaan over het moeilijke pad van een scheiding te helpen, door ze hun relatie bewust af te laten sluiten op een manier die een betere toekomst mogelijk maakt.

Lang en gelukkig uit elkaar laat zien dat scheiden ook een positieve ervaring moet kunnen zijn.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 9,49

E-book

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 9,49

Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd (scheiding algemeen)

Dit boek is gebaseerd op een lange ervaring met relatieproblemen en rouw na echtscheiding. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gericht op de toepassing van de SCHIP-aanpak en het tweede deel fungeert als naslagwerk.

De SCHIP-aanpak is vernieuwend omdat deze niet alleen is gericht op conflicthantering, maar juist ook op verlieshantering. Aandacht voor zowel verlies als conflict na scheiding helpt ex-partners hun scheiding te verwerken en afscheid te nemen van hun liefdesrelatie.

Dit boek mag dan in de eerste plaats voor professionals bedoeld zijn, ook voor de niet-professionals is dit boek een aanrader. Een zeer pakkend en concreet geschreven boek over post relationele rouw. Bruikbaar voor mensen met relatieproblemen, mensen in een scheiding en na een scheiding.

Het geeft een heldere blik op hoe relaties werken en daarmee gelijk ook wat er fout kan gaan. Zeer informatief en makkelijk leesbaar met veel praktijkvoorbeelden.

“Hoe moeilijk een scheiding ook is voor beide partners, ik zou iedereen die er midden in zit willen aanraden dit boek te lezen of in therapie te gaan om de stappen te volgen die in dit boek beschreven staan. Doe het voor jezelf (je komt er beter doorheen) en voor je kinderen!”

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 24,75

E-book

Niet beschikbaar.

Het grote co-ouder doeboek (co-ouderschap)

1 op de 4 scheidende ouders met kinderen kiezen voor een co-ouderschap. Maar hoe doe je dat in godsnaam goed? In het grote co-ouder doeboek krijgen ouders alle handvatten die ze zoeken. Alles met één belangrijke boodschap: “Plaats het belang van de kinderen voorop”.

De schrijfster belicht met humor en relativeringsvermogen de verschillende kanten van het co-ouderschap. Daarnaast worden allerlei praktische zaken besproken: Hoe je de kinderen vertelt over de scheiding, hoe je rust en regelmaat bewaart, hoe je de zorg eerlijk verdeeld en vooral hoe je met elkaar in gesprek blijft. Co-ouderschap vraagt om inzet, flexibiliteit en de bereidheid veel te overleggen en plannen.

Door het boek heen zijn interviews verwerkt met uiteenlopende deskundigen die elk hun visie en tips over het co-ouderschap delen.

De term doeboek slaat op de vele extra’s zoals een kwartet, ouders waardebonnen, een vakantieplanner, een co-ouderinterview en praktische koelkast-lijstjes voor belangrijke afspraken.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 21,99

E-book

Niet beschikbaar.

Ik nog wel van jou (roman)

Ik nog wel van jou is een huiveringwekkende en ontroerende roman over een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur. De man van Elke Geurts houdt na 24 jaar niet meer van Geurts, maar zij nog wel van hem. In Ik nog wel van jou analyseert Geurts waar en waarom het mis ging.

Haar onmacht en angst voor de toekomst lopen als een rode draad door het boek. Waar iedereen in haar omgeving allang ziet dat dit huwelijk geen toekomst meer heeft blijft ze vechten en geloven in een goede afloop…..of dit werkt merk je gaandeweg in het verhaal.

Elke Geurts beschrijft het proces van scheiden op een zeer integere wijze. Een allesomvattend verhaal van het uitspreken van de twijfel tot de angst, ruzies en de definitieve breuk aan toe.

Een mooi, eerlijk en openhartig boek over de enorme emotionele worsteling die een echtscheiding met zich meebrengt: leven tussen hoop en vrees, verdriet, woede en uiteindelijk berusting.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 14,95

E-book

⭐⭐⭐⭐
€ 9,99

Aan alle gescheiden ouders (ouders met kinderen)

Elk jaar krijgen 70.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Soms gaat het goed, vaak ook niet. Dat kan anders. Het boek bevat praktische adviezen aan ouders voor de omgang met hun kinderen tijdens een echtscheiding, afgewisseld met ervaringen van kinderen van gescheiden ouders.

Marsha laat de kinderen zelf aan het woord: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen.

Dit boek laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten. Met tips, adviezen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 20,99

E-book

⭐⭐⭐⭐⭐
€ 9,49

Hoe vertellen we het de kinderen? (ouders met kinderen)

Hoe vertellen we het de kinderen? is een warm pleidooi én praktische gids voor scheidende ouders om een respectvolle ouderschapsrelatie op te bouwen. In het boek helpt Buiskool ouders in 7 stappen om het cruciale gesprek “Pappa en mamma gaan scheiden” goed voor te bereiden.

Het moment dat ouders hun kind(eren) vertellen dat ze gaan scheiden heeft zeer veel impact. Door dit gesprek in 7 stappen samen voor te bereiden, leg je een goede basis voor een duurzame ouderschapsrelatie, ook al ga je als partners uit elkaar. Zo blijf je een veilige bedding voor je kinderen creëren, voor nu en later.

Verder staat dit boek boordevol praktische tips en voorbeelden. Hoe ondersteun je je kinderen in hun verwerkingsproces terwijl je zelf nog in een emotionele achtbaan zit? Wat vertel je ze wel en wat niet, afhankelijk van hun leeftijd? Hoe voorkom je loyaliteitsconflicten? Hoe betrek je familie, vrienden en school hierbij?

Een toegankelijk boek voor ouders die wijzer en sterker uit hun scheiding willen komen en daarin een voorbeeld voor hun kinderen willen zijn. En tevens een waardevolle gids voor professionals, leerkrachten, grootouders, kortom voor iedereen die met kinderen in een scheidingssituatie te maken heeft.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 24,50

E-book

⭐⭐⭐⭐
€ 14,00

Van alles twee (kinderboek)

Van alles twee is een verhaal voor kinderen van ongeveer 3 tot 9 jaar die meemaken dat hun ouders scheiden. Het kan heel moeilijk zijn om in gesprek te raken met een kind over deze zeer ingewikkelde zaken, een boek kan dan zeker helpen. Het kan heel goed gebruikt worden als hulpmiddel om de problematiek van een scheiding uit te leggen en bespreekbaar te maken. En kan daarbij helpen om kinderen hun verwarde gevoelens onder woorden te brengen.

Op iedere bladzijde vind je een blokje tekst voor ouders. In de blokjes wordt uitgelegd hoe je de onderwerpen met je kinderen kunt bespreken. Denk aan plotseling twee huizen hebben , vertellen waarom je uit elkaar gaat zonder elkaar zwart te maken of uitleggen waarom de kinderen niet de schuld zijn van de scheiding.

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 13,00

E-book

⭐⭐⭐⭐
€ 7,99

Thuis bij allebei (kinderboek)

Mike van Dam is zelf co-ouder en heeft het boek geschreven om andere ouders die uit elkaar zijn gegaan te helpen. Een prentenboek om de voordelen van het co-ouderschap aan kinderen te laten zien.

Het verhaal in Thuis bij allebei van Mike van Dam gaat over Luka, een kind van gescheiden ouders. Zijn ouders hebben voor het co-ouderschap gekozen en verdelen hun tijd met Luka 50/50. Luka heeft hier geen problemen mee, omdat hij van alles twee heeft en hij zowel met zijn vader als moeder leuke dingen doet. Toch vindt Luka het jammer dat zijn ouders niet vaker bij elkaar zijn, maar op zijn zesde ve jaardag komt hier verandering in, omdat ze dan ouderwets Luka’s verjaardag samen vieren.

De grappige teksten bieden ouders houvast bij het bespreken van de lastige onderwerpen met hun kinderen.

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 15,50

E-book

Niet beschikbaar.

Bang boos blij (kinderboek)

Dit boek is geschreven voor kinderen die te maken hebben (gehad) met de scheiding van hun ouders.

Doel van het boek is om kinderen te helpen bij het begrijpen en verwerken van de scheiding. Dit zal hen helpen meer grip te krijgen op hun huidige situatie, zodat zij weer op positieve wijze ten opzichte van de toekomst kunnen staan.

Kinderen kunnen tekenen en schrijven in het boek en zo alle dingen die ze van binnen voelen een plaats geven.

Het boek richt zich op kinderen tussen 6 en 12 jaar.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 17,95

E-book

Niet beschikbaar.

Hotel hartzeer (liefdesverdriet)

Hotel Hartzeer is een non-fictie boek dat volledig is toegewijd aan het onderwerp liefdesverdriet, een fenomeen dat maar weinig mensen bespaard blijft. Schrijvers Susan Smit en Marion Pauw delen in het boek hun eigen ervaringen, praten met experts en geven praktisch advies om “liefdesverdrietigen” door de donkere dagen heen te loodsen.

Hierbij schuwen niks en laten duidelijk zien ze dat zelf hét antwoord ook niet hebben. Met een gezonde dosis humor lukt het ze, ondanks het liefdesverdriet, zo nu en dan toch een lach op je gezicht te hebben.

De opbouw van het boek bestaat uit 3 delen: ‘De eerste verwerking’, ‘Benut het proces’ en ‘Je nieuwe leven’. In stappen wordt worden de verschillende stadia bij liefdesverdriet uitgebreid besproken. Hieruit blijkt duidelijk dat er uitgebreid research is gedaan en dat is meteen ook de kracht van Hotel Hartzeer. Al die extra’s duwen het boek naar een hoger niveau, waardoor het meer wordt dan wat ‘gekeuvel’ over verbroken relaties.

Kortom een haarscherpe analyse en zelfhulpboek bij het doormaken van liefdesverdriet. Het boek geeft op een invoelende en humoristische manier hoe met je verdriet om te gaan. Zonder ” belerend” of “te soft” te zijn.

(opent nieuw venster, buiten venster klikken om te sluiten)

(opent nieuw venster)

Papieren versie

⭐⭐⭐⭐
€ 9,99

E-book

⭐⭐⭐⭐
€ 9,99

Gerelateerde blogs

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory