Krijg je ontslag, heb je een arbeidsconflict of wil jij graag een arbeidsovereenkomst laten opstellen door een professional? Dan is het handig om aan te kloppen bij een arbeidsrecht advocaat! De deskundigheid en kennis van deze advocaat kan zeer goed in jouw voordeel werken. Je kunt een hogere transitievergoeding of ontslagvergoeding krijgen en een betere ontslagregeling ontvangen.

Een arbeidsrecht advocaat wordt ingezet bij problemen of meningsverschillen tussen werknemer en werkgever. Doordat een arbeidsrecht advocaat altijd op de hoogte is van de meest recente regels en ontwikkelingen kan er snel een gepaste oplossing gevonden worden. Zo wordt er van beide kanten tijd en energie bespaard. Er zijn veel arbeidsrecht advocaten, waarbij je terecht kunt, waardoor het lastig kan zijn om de bomen door het bos te zien. Een voorbeeld van een specialist, waarbij je in goede handen zit is advocaat breda.

Wat houdt arbeidsrecht in?

Arbeidsrecht is simpelweg een juridisch vakgebied dat betrekking heeft op de wet- en regelgeving op het gebied van werk. De advocaat die hierin gespecialiseerd is, adviseert en bemiddelt tussen conflicten die voorkomen op het werk. Een arbeidsrecht advocaat houdt zich ook bezig met het opstellen en beoordelen van juridische documentatie, zoals een arbeidscontract of een beëindigingsovereenkomst. Een arbeidsrecht advocaat zal de belangen van een werknemer of werkgever die wordt bijgestaan, zo goed mogelijk behartigen.

Wanneer heb je een arbeidsrecht advocaat nodig als werkgever?

Het arbeidsrecht is complex en verandert snel. Het arbeidsrecht bevat veel deelgebieden en het is van belang de juiste arbeidsrecht advocaat in te zetten voor jouw specifieke juridische kwestie rondom arbeid.

Een advocaat arbeidsrecht kan je arbeidscontracten en personeelsreglementen opstellen. Het is van belang dat je als werkgever de rechten en plichten van je werknemers goed geregeld heeft. Zo worden conflicten voorkomen.

Een advocaat arbeidsrecht kan je adviseren ten aanzien van kwesties met betrekking tot loon of arbeidsvoorwaarden, ziekte of arbeidsongeschiktheid maar ook arbeidsrechtelijke bedingen, zoals het concurrentiebeding of geheimhoudingsbeding. Maar ook als u een werknemer wil ontslaan is de hulp van een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat van belang.

Een arbeidsrecht advocaat zal de belangen van jou als werkgever zo goed mogelijk behartigen.

Ondersteuning bij je ontslag als werknemer

Wanneer een werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigt kan dit natuurlijk veel stress opleveren. Ook weten veel werknemers niet wat hun rechten en plichten hierin zijn. Bij een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst is het fijn om ondersteuning te krijgen van een advocaat arbeidsrecht of vaststellingsovereenkomst advocaat.

Je werkgever moet een redelijke grond voor ontslag hebben, zoals bijvoorbeeld bedrijfseconomische omstandigheden, reorganisatie, disfunctioneren, een verstoorde arbeidsrelatie of langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid. Door ondersteuning kan tot een betere oplossing worden gekomen. Of kan uit de onderhandeling een betere ontslagregeling volgen, of het meeste uit de onderhandeling gehaald worden, zoals een hogere ontslag of transitievergoeding of andere tegemoetkomingen.

Maar voorkom ook dat je na het ontslag geen aanspraak maakt op een WW-uitkering. Als je als werknemer bijvoorbeeld een ontslag op staande voet niet aanvecht, heb je geen recht op een WW-uitkering. Als je niets doet, ziet het UWV je als verwijtbaar werkloos.

Kosten inhuren arbeidsrecht advocaat

Nu je weet wat een arbeidsrecht advocaat voor jou kan doen, vraag je je misschien af welke kosten een arbeidsrecht advocaat met zich meebrengt. We hebben goed nieuws voor je, want de kosten komen in de meeste gevallen bij je werkgever. De advocaat arbeidsrecht zal altijd proberen de kosten te verhalen op jouw werkgever. Ook hebben veel werkgevers een beschikbaar budget voor juridische kosten. Het is dus verstandig om hier gebruik van te maken!

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory