Op staande voet worden ontslagen is de meest ernstige vorm. Dit heeft namelijk ver strekkende gevolgen voor uw financiële situaties: U heeft van het ene op het andere moment geen inkomen meer en verliest ook het recht op een WW-uitkering.

Samen met een advocaat kunt u uw ontslag aanvechten via de kantonrechter. U vraagt de rechter om vast te stellen dat er geen sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet. Daarnaast vraagt u aan de rechter om de werkgever te veroordelen het loon door te betalen. Hiervoor dient u wel direct na u ontslag uw werkgever kenbaar te maken dat u bereid en beschikbaar bent om de werkzaamheden te hervatten. Dit kunt u doen door een simpele brief.

Kosten advocaat

De kosten van een advocaat bij ontslag op staande voet zijn erg afhankelijk van uw specifieke situatie. Hoe complexer de zaak (bijvoorbeeld niet-meewerkende werkgever), hoe meer uren een advocaat moet investeren.

Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor u kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.

In sommige gevallen heeft u recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat uw zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van uw zaak kan bepalen en de bijbehorende kosten.

Weten wat uw advocaatkosten zijn?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651