Op staande voet worden ontslagen is de meest ernstige vorm van ontslag. Dit heeft namelijk ver strekkende gevolgen voor je financiële situaties: Je hebt van het ene op het andere moment geen inkomen meer en verliest ook het recht op een WW-uitkering.

Samen met een advocaat kan je je ontslag op staande voet aanvechten via de kantonrechter. Je vraagt de rechter om vast te stellen dat er geen sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet. Ook vraag je aan de rechter om de werkgever te veroordelen het loon door te betalen. Hiervoor dien je wel direct na je ontslag je werkgever kenbaar te maken dat je bereid en beschikbaar bent om de werkzaamheden te hervatten. Dit kunt je doen door een simpele brief.

Kosten advocaat

De kosten van een advocaat bij ontslag op staande voet zijn erg afhankelijk van je specifieke situatie. Hoe complexer de zaak (bijvoorbeeld niet-meewerkende werkgever), hoe meer uren een advocaat moet investeren.

Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor je kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.

In sommige gevallen hebt u recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat je zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van je zaak kan bepalen en de bijbehorende kosten.

Weten wat jouw advocaatkosten zijn?
Nationale adviesbalie voor al je juridische hulp
  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Juridische vraag of behoefte aan advies?

Heb je naar aanleiding van informatie op deze website een vraag of behoefte aan juridisch advies? Gebruik dan onderstaand formulier. Ons advies is altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

1Jouw vraag
2Hoe kunnen we je bereiken?

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory