Er is sprake van ontslag om bedrijfseconomische redenen als u ontslagen wordt omdat uw werkgever/bedrijf in verliesgevende situatie zit; sprake is van een forse omzetdaling of het verlies van klanten. Maar ook het verhuizen van het bedrijf of het outsourcen van de werkzaamheden valt hieronder.

Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen moet de werkgever aan 3 voorwaarden voldoen: een bedrijfseconomische reden, het afspiegelingsbeginsel moet correct zijn toegepast en u moet niet herplaatst kunnen worden binnen het bedrijf of organisatie.

Kosten advocaat

De kosten van een advocaat bij ontslag om bedrijfseconomische redenen zijn erg afhankelijk van uw specifieke situatie. Hoe complexer de zaak (bijvoorbeeld niet-meewerkende werkgever), hoe meer uren een advocaat moet investeren.

Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor u kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.

Wanneer u het ontslag aanvecht heeft u in veel gevallen ook recht op een transitievergoeding die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat uw zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van uw zaak kan bepalen en de bijbehorende kosten.

Weten wat uw advocaatkosten zijn?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651