Kosten advocaat bij ontslag met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden is vaak het resultaat van vele verschillende ontslagsituaties: de werkgever en werknemer zijn het eens dat het beste is om de arbeidsrelatie te beëindigen. Het initiatief van het beëindigen van de arbeidsrelatie moet wel bij de werkgever liggen.

De werkgever stelt een vaststellingsovereenkomst op. Deze moet je vervolgens controleren en waar nodig aanvullen, corrigeren en mogelijk ook verder uit onderhandelen met je werkgever.

Kosten advocaat

Veel werkgever vergoeden de juridische kosten voor het checken en onderhandelen bij een vaststellingsovereenkomst. Check dit bij je werkgever.

Bij veel advocaten kunt je tegen een vast tarief je vaststellingsovereenkomst laten checken. Ook het uit onderhandelen van de vaststellingsovereenkomst met je werkgever kunt je tegen een vast tarief door een advocaat laten uitvoeren. Voor checken en onderhandelen, kunt je uitgaan van minimaal 750 euro.

U hebt in veel gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Weten wat jouw advocaatkosten zijn?
Nationale adviesbalie voor al je juridische hulp
  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Juridische vraag of behoefte aan advies?

Heb je naar aanleiding van informatie op deze website een vraag of behoefte aan juridisch advies? Gebruik dan onderstaand formulier. Ons advies is altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

"*" geeft vereiste velden aan

1Jouw vraag
2Hoe kunnen we je bereiken?

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory