Er is je iets overkomen en daarbij heb jij letsel opgelopen. Letsel kan een lichamelijke verwonding zijn, maar het kan ook het gevolg zijn van psychische problematiek. Die schade heb je niet zelf veroorzaakt. Iemand anders is daarvoor aansprakelijk. Zoek daarom hulp bij een letselschade advocaat.

Wat is letselschade?

Letsel bestaat in allerlei soorten. De schade die je erdoor lijdt noemen we letselschade. Je kunt bijvoorbeeld schade aan je handen of armen oplopen doordat je valt. Is die val door iemand anders veroorzaakt, dan kan de letselschade advocaat proberen om die schade op de veroorzaker te verhalen. De schade die je lijdt bestaat bijvoorbeeld uit het verlies van inkomsten omdat je niet kunt werken. Ook kun je er geestelijk door van slag raken. Ook dat kan weer tot medische kosten en verlies aan inkomsten leiden.

De letselschade advocaat komt ook in beeld als er iemand onverstandig met vuur is omgegaan. Denk aan een barbecue in het restaurant die plotseling vuur begint te spuwen. Ook vuurwerk kan een behoorlijke boosdoener zijn. Loop je in deze situaties brandwonden op, dan is het duidelijk dat je hierdoor schade lijdt. Het is verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen.

Glijd je uit in de supermarkt doordat er een doorzichtige plastic prijskaarthouder op de vloer ligt, dan kun je van alles breken. Ook de tanden in je mond. Herstel zal kostbaar zijn en het loont de moeite om dit op de supermarkt te verhalen. Een letselschade advocaat weet er alles van.

Met deze voorbeelden is het niet moeilijk om zelf andere voorbeelden van letselschade te bedenken.

Wat is een letselschade advocaat?

Een advocaat die zich dagelijks bezighoudt met vraagstukken rondom letselschade, is een letselschade advocaat. Deze advocaat heeft er zijn of haar werk van gemaakt om letselschade die slachtoffers lijden op de veroorzakers te verhalen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Hoe sneller je de letselschade advocaat bij jouw problematiek betrekt, hoe makkelijker het is om de schuld van de veroorzaker te bewijzen. Het voorval ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Dat maakt een reconstructie van de feiten minder ingewikkeld.

Vraag jij je af: ‘Wat kan een letselschade advocaat voor mij doen?’, dan is dat in ieder geval het volgende: De letselschade advocaat zal in jouw naam een schadeclaim neerleggen bij de veroorzaker. Reageert deze niet op de gewenste manier, dan kan jouw letselschade advocaat een gerechtelijke procedure voor jou aanspannen. Daarbij wordt een veroordeling door de rechter gevraagd, die de veroorzaker ertoe verplicht om jouw schade te vergoeden. Is de rechtszaak in jouw voordeel beslecht, dan zal de letselschade advocaat je helpen om de vordering te innen.

Hoeveel kost een letselschade advocaat

Net als elke andere advocaat hanteert de letselschade advocaat een uurtarief. Afhankelijk van de mate van specialisatie kan dit tarief hoger of lager zijn. Gemiddeld zal een letselschade advocaat ongeveer 200 euro per uur vragen.

Worden kosten letselschade advocaat vergoed?

Maar de kans is groot dat jij dit niet zelf hoeft te betalen. Slaagt jouw vordering op degene die jou schade heeft toegebracht, dan wordt die meestal ook door de rechter veroordeeld tot betaling van jouw advocaatkosten.

Wanneer moet ik een letselschade advocaat inschakelen?

Natuurlijke is het inschakelen van een letselschade advocaat nooit verplicht. Maar als jij schade hebt opgelopen, zal de veroorzaker zich meestal niet zo gauw schuldig daaraan verklaren. Een letselschade advocaat kan dan het verschil maken. Misschien al bij het leggen van de schadeclaim en anders door het opstarten van een gerechtelijke procedure.

Wanneer heb ik een letselschade advocaat nodig?

In ieder geval als je gaat procederen om de schade vergoed te krijgen. Jouw letselschade advocaat fungeert dan als verplichte procesvertegenwoordiging bij de rechtbank of een hogere rechtelijke instantie.

Hoe vind ik een goede letselschade advocaat?

Advocaat-kosten.nl werkt samen met een landelijk netwerk van advocaten en kan voor jou de beste kiezen. Dit houdt in dat de letselschade advocaat voor jouw zaak over de juiste ervaring beschikt en dat hij of zij bij jou in de buurt gevestigd is.

Wat is de beste letselschade advocaat voor mij?

Het antwoord op die vraag hangt sterk samen met de complexiteit van jouw zaak. Is er veel bewijs en is het verband tussen jouw schade en het handelen van jouw tegenpartij duidelijk, dan is elke letselschade advocaat in staat om jouw zaak te behandelen. Naarmate de schade en de oorzaak daarvan meer specialistisch is, moet er een letselschade advocaat worden gezocht die op dat terrein ervaring heeft.

Gratis advies letselschade

Neem gerust contact op met ons. Onze medewerkers zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.15 uur. Ze helpen je graag bij het vinden van de beste letselschade advocaat. Elk contact is vrijblijvend en het eerste advies is gratis.

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert
<