Wanneer je ontslagen wordt of dreigt te worden ontslagen is het goed om juridische hulp in te schakelen. Een ontslag advocaat zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.

Ontslag advocaat nodig? Kies voor ons landelijke advocaten netwerk: Laagste uurtarief | Vooraf inzicht in aantal uren | Keuze uit 100+ specialisten.

Wat is een ontslag advocaat

Een ontslag advocaat is een advocaat met kennis en ervaring in het behandelen van arbeid gerelateerde zaken. Ontslagzaken vallen onder het arbeidsrecht. Een advocaat arbeidsrecht houdt zich bezig met alle wet- en regelgeving op het gebied van werk.

Een specialisatie in dit rechtsgebied is geen verplichting maar wel welkom. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Kies bij een ontslagzaak altijd voor een ontslag advocaat met ruime kennis en ervaring in arbeidsrecht.

Hoeveel kost een advocaat arbeidsrecht?

Een ontslag advocaat kost tussen de 100 en 200 euro per uur. Het aantal uren dat jouw advocaat arbeidsrecht besteedt is afhankelijk van de complexiteit van je zaak. Bij een simpele zaak kun je vaak een vaste prijsafspraak maken met je advocaat. Bespreek nu de mogelijkheden met een ontslag advocaat.

Jouw ontslag situaties heeft grote invloed op de advocaatkosten. Selecteer jouw situatie en krijg een indicatie van de advocaatkosten.

Let op! Mogelijk heb je recht op een pro deo advocaat. De advocaatkosten worden dan vergoed door de overheid.

Is een ontslag advocaat duur?

Een advocaat ontslagrecht hoeft niet duur te zijn, ook al kost deze gemiddeld tussen de 100 en 200 euro per uur. Een aantal tips:

Hoe vind ik een goede ontslagrecht advocaat?

Het vinden van een geschikte advocaat voor je ontslagzaak is afhankelijk van jouw ontslagsituatie. Onze partner heeft een landelijk netwerk van arbeidsrecht advocaten. In een gratis intakegesprek kunnen ze je direct helpen en doorverwijzen naar een geschikte advocaat bij je in de buurt.

Zoek nu een goede arbeidsrecht advocaat

Wat doet een ontslag advocaat?

Een ontslag advocaat houdt zich voornamelijk bezig met zaken die te maken hebben met ontslag. Er zijn namelijk veel verschillende soorten ontslag waarbij twee partijen, werkgever en werknemer, behoefte hebben aan juridische ondersteuning. Veel zaken worden direct tussen de werkgever en werknemer geregeld, maar ook veel zaken komen voor de kantonrechter waarbij de ontslag advocaat vaak de werknemer vertegenwoordigt.

Wie betaalt de kosten van een ontslag advocaat?

  • Betaalt door je werkgever – Afhankelijk van het type zaak bestaat de kans dat jouw werkgever een deel van de advocaatkosten vergoedt. Dit komt vaak voor bij het checken en onderhandelen over een transitievergoeding.
  • Betaalt door je rechtsbijstandverzekering – Check je rechtsbijstandverzekering op dekking voor arbeid/werk gerelateerde zaken. Je rechtsbijstandverzekeraar behandelt dan jouw ontslagzaak zonder bijkomende kosten.
  • Betaalt door de overheid – Als je inkomen onder een bepaalde grens is, kom je mogelijk in aanmerking voor een pro deo advocaat of advocaat van onvermogen. De kosten worden dan voor een groot deel door de overheid betaald. Je betaalt zelf een kleine bijdrage.

In alle overige gevallen betaal je zelf de kosten. Bij een rechtszaak bestaat er nog een kans dat de rechter beslist dat de kosten, of een deel hiervan, door de tegenpartij vergoed moet worden.

Werkt een ontslag advocaat no cure no pay?

Volgens de wet mogen advocaten geen prijsafspraken maken op basis no cure no pay. Dit geldt niet voor juristen en andere juridische dienstverleners die niet ingeschreven staan als advocaat.

Bekende no cure no pay voorbeelden hiervan zijn het bezwaar WOZ waarde, vergoeding claimen bij vlucht vertraging en incassozaken. Deze juridische handelingen worden gratis aangeboden en bij succes moet een percentage van het uitbetaalde bedrag worden afgedragen.

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory