Wanneer u ontslagen wordt of dreigt te worden ontslagen is het goed om juridische hulp in te schakelen. Een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht kan u helpen om de juiste keuzes te maken zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Wat is een ontslag advocaat

Een ontslag advocaat is een advocaat met kennis en ervaring met het behandelen van arbeidsgerelateerde zaken. Ontslagzaken vallen onder het arbeidsrecht. Een advocaat arbeidsrecht houdt zich bezig met alle wet- en regelgeving op het gebied van werk.

Een specialisatie in dit rechtsgebied is geen verplichting maar wel welkom. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Kies bij een ontslagzaak altijd voor een ontslag advocaat met ruime kennis en ervaring in arbeidsrecht.

Hoeveel kost een advocaat arbeidsrecht?

Een ontslag advocaat kost tussen de 100 en 200 euro per uur. Het aantal uren dat een advocaat arbeidsrecht besteed is afhankelijk van de complexiteit van uw zaak. Bij een simpele zaak kunt u een vaste prijsafspraak maken met uw advocaat. Bespreek de mogelijkheden met uw ontslag advocaat.

Uw specifieke ontslag situaties heeft een grote invloed op de advocaatkosten. Een overzicht van de meest voorkomende situaties met een indicatie van de advocaatkosten.

Let op! Mogelijk heeft u recht op een pro deo advocaat. De advocaatkosten worden dan vergoedt door de overheid.

Is een ontslag advocaat duur?

Een advocaat ontslagrecht hoeft niet duur te zijn, ook al kost deze gemiddeld tussen de 100 en 200 euro per uur. Een aantal tips:

  • Is uw zaak een standaard ontslag of een complexe zaak? Hiermee weet u of u een specialist nodig heeft of uit kunt met basis arbeidsrecht advocaat. U kunt dit checken door met een aantal advocaten online of telefonisch uw zaak te bespreken.
  • Kijk of u recht heeft op pro deo advocaat, waarbij de advocaatkosten door de overheid worden betaald.
  • Kijk of u een rechtsbijstandverzekering heeft met een dekking voor arbeidsrecht.
  • Kijk of u de behandeling van uw zaak voor een vaste prijs gedaan kan worden. Het checken en onderhandelen over vaststellingsovereenkomst wordt bijvoorbeeld voor vaste prijs aangeboden.

Hoe vind ik een goede ontslagrecht advocaat?

Het vinden van een geschikte advocaat voor uw ontslagzaak is afhankelijk van uw ontslagsituatie. Onze partner de Nationale Adviesbalie heeft een landelijk netwerk van arbeidsrecht advocaten. In een gratis intakegesprek kunnen ze u direct helpen en doorverwijzen naar een geschikte advocaat bij u in de buurt.

Zoek nu een goede arbeidsrecht advocaat

Wat doet een ontslag advocaat?

Een ontslag advocaat houdt zich voornamelijk bezig met zaken die te maken hebben met ontslag. Er zijn namelijk veel verschillende soorten ontslag waarbij twee partijen, werkgever en werknemer, behoefte hebben aan juridische ondersteuning. Veel zaken worden direct tussen de werkgever en werknemer geregeld, maar ook veel zaken komen voor de kantonrechter waarbij de ontslag advocaat vaak de werknemer vertegenwoordigt.

Wie betaalt de kosten van een ontslag advocaat?

Afhankelijk van het type zaak bestaat de kans dat uw werkgever een deel van de advocaatkosten vergoedt. Dit komt vaak voor bij het checken en onderhandelen over een transitievergoeding.

Check uw rechtsbijstandverzekering op dekking voor arbeid/werk gerelateerde zaken. Uw rechtsbijstandverzekeraar behandeld dan uw ontslagzaak zonder bijkomende kosten.

Als uw inkomen onder een bepaalde grens is, komt u mogelijk in aanmerking voor een pro deo ontslag advocaat. De kosten worden dan voor een groot deel door de overheid betaald. U betaalt zelf een kleine bijdrage.

In alle overige gevallen betaalt u zelf de kosten. Bij een rechtszaak bestaat er nog een kans dat de rechter beslist dat de kosten, of een deel hiervan, door de tegenpartij vergoedt moet worden.

Werkt een ontslag advocaat no cure no pay?

Volgens de wet mogen advocaten geen prijsafspraken maken op basis no cure no pay. Dit geldt niet voor juristen en andere juridische dienstverleners die niet ingeschreven staan als advocaat.

Bekende voorbeelden hiervan zijn het bezwaar WOZ waarde, vergoeding claimen bij vlucht vertraging en incassozaken. Deze juridische handelingen worden gratis aangeboden en bij succes moet een percentage van het uitbetaalde bedrag worden afgedragen.

juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Gratis adviesgesprek

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651