Als jij en je werkgever niet meer met elkaar door een deur kunnen, dan is er een onhoudbare werksituatie ontstaan. Wanneer je werkgever een einde wil maken aan de arbeidsrelatie (ontslag) aan tonen dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie welke ook niet meer is op te lossen. Ook moet je werkgever kunnen aantonen dat alles is geprobeerd om de ontstane situatie op te lossen (denk bijvoorbeeld aan herplaatsing).

Kosten advocaat

Wanneer je werkgever op basis van de verstoorde werkrelatie je wil ontslaan is het voor jouw tijd om een advocaat in te schakelen om je juridisch bij te staan. De kosten van een advocaat bij ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie zijn erg afhankelijk van je specifieke situatie. Hoe complexer de zaak, hoe meer uren een advocaat moet investeren.

  • Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor je kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.
  • Bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt vaak afgesproken dat de werkgever (een deel van) de advocaatkosten van de werknemer betaalt. Check bij je werkgever of dit ook voor jou geldt.
  • Je hebt in veel gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat jouw zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden kan bepalen en een indicatie van de bijbehorende advocaatkosten.

Weten wat jouw advocaatkosten zijn?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651