Als jij en je werkgever niet meer met elkaar door een deur kunnen, dan is er een onhoudbare werksituatie ontstaan. Wanneer je werkgever een einde wil maken aan de arbeidsrelatie (ontslag) aan tonen dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie welke ook niet meer is op te lossen. Ook moet je werkgever kunnen aantonen dat alles is geprobeerd om de ontstane situatie op te lossen (denk bijvoorbeeld aan herplaatsing).

Kosten advocaat

Wanneer je werkgever op basis van de verstoorde werkrelatie je wil ontslaan is het voor jouw tijd om een advocaat in te schakelen om je juridisch bij te staan. De kosten van een advocaat bij ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie zijn erg afhankelijk van je specifieke situatie. Hoe complexer de zaak, hoe meer uren een advocaat moet investeren.

  • Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor je kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.
  • Bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt vaak afgesproken dat de werkgever (een deel van) de advocaatkosten van de werknemer betaalt. Check bij je werkgever of dit ook voor jou geldt.
  • Je hebt in veel gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat jouw zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden kan bepalen en een indicatie van de bijbehorende advocaatkosten.

Weten wat jouw advocaatkosten zijn?
Nationale adviesbalie voor al je juridische hulp
  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Juridische vraag of behoefte aan advies?

Heb je naar aanleiding van informatie op deze website een vraag of behoefte aan juridisch advies? Gebruik dan onderstaand formulier. Ons advies is altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

"*" geeft vereiste velden aan

1Jouw vraag
2Hoe kunnen we je bereiken?

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory