Als u en uw werkgever niet meer met elkaar door een deur kunnen, dan is er een onhoudbare werksituatie ontstaan. Wanneer uw werkgever een einde wil maken aan de arbeidsrelatie (ontslag) dan moet hij/zij met bewijzen komen, om aan te tonen dat er inderdaad sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie welke ook niet meer is op te lossen. Ook moet uw werkgever kunnen aantonen dat alles is geprobeerd om de ontstane situatie op te lossen (denk aan herplaatsing).

Kosten advocaat

Wanneer uw werkgever op basis van de verstoorde werkrelatie u wilt ontslaan is het voor u tijd om een advocaat in te schakelen om uw juridisch bij te staan. De kosten van een advocaat bij ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie zijn erg afhankelijk van uw specifieke situatie. Hoe complexer de zaak, hoe meer uren een advocaat moet investeren.

  • Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor u kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.
  • Bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt vaak afgesproken dat de werkgever (een deel van) de advocaatkosten van de werknemer betaalt. Check bij uw werkgever of dit ook voor u geldt.
  • U heeft in veel gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat uw zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van uw zaak kan bepalen en een indicatie van de bijbehorende kosten.

Weten wat uw advocaatkosten zijn?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651