Juridische vraag? Bel 055-53 95 651 of stel je vraag per mail

Kosten advocaat aftrekbaar bij echtscheiding of ontslag

//Kosten advocaat aftrekbaar bij echtscheiding of ontslag
Kosten advocaat aftrekbaar bij echtscheiding of ontslag 2018-01-01T16:56:19+00:00

kosten advocaat aftrekbaarKosten advocaat aftrekbaar bij ontslag?

Werkgevers mogen een belastingvrije vergoeding aan werknemers verstrekken voor o.a. gemaakte advocaatkosten. Hier is geen specifieke regeling voor. Laat het bedrag ieder geval opnemen in uw vaststellingsovereenkomst. De kosten van een advocaat voor een werknemer zijn sinds de belastingherziening van 2001 niet meer aftrekbaar.

Advocaatkosten echtscheiding aftrekbaar?

Advocaatkosten bij echtscheiding zijn soms aftrekbaar. Voor de ontvanger van alimentatie zijn de kosten van een echtscheidingsadvocaat aftrekbaar, indien deze advocaatkosten zijn gemaakt om de partneralimentatie te krijgen. Vraag uw echtscheidingsadvocaat of adviseur dus om een juiste specificatie van de factuur. Advocaatkosten bij echtscheiding die worden gemaakt voor de vermogensverdeling / boedelverdeling zijn niet aftrekbaar.

Kosten echtscheidingsadvocaat aftrekbaar in een alimentatieprocedure?

Alleen advocaatkosten om alimentatie te verkrijgen of te innen zijn aftrekbaar voor de belasting. Advocaatkosten in een procedure om het alimentatiebedrag te verlagen vallen hier niet onder. Een verlaging van de alimentatie betekent niet een verhoging van het inkomen.

Weten wat uw advocaatkosten zijn?

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651

of mail uw juridische vraag