Belangrijk om te weten is dat je niet wegens een ziekte ontslagen kan worden, maar wel tijdens je ziekte. Ontslag wegens ziekte is alleen toegestaan als de periode van ziekte al twee jaar of langer duurt.

Bij ontslag tijdens je ziekte is het belangrijk dat je werkgever niet ziekte als reden van ontslag gebruikt. Is dit namelijk wel het geval dan mag je niet ontslagen worden. Wel legitieme redenen van ontslag tijdens ziekte zijn:

  • Faillissement of bedrijfssluiting
  • Je weigert mee te werken aan een re-integratie traject
  • Je weigert passende arbeid te verrichten.

Kosten advocaat

De kosten van een advocaat voor ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid zijn erg afhankelijk van je specifieke situatie. Hoe complexer de zaak (bijvoorbeeld niet-meewerkende werkgever), hoe meer uren een advocaat moet investeren.

Het uurtarief van een advocaat bij arbeidsrecht is aan de lage kant omdat vaak ook een jurist de zaak voor je kan behandelen.  Reken op 100 euro per uur, inclusief BTW.

Je hebt in veel gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Het beste is om samen met een advocaat je zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van je zaak kan bepalen en de bijbehorende kosten.

Weten wat jouw advocaatkosten zijn?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651