Kosten advocaat bij ontslag vanwege faillissement

Hier kan je weinig tegen doen. Bij een faillissement word je niet ontslagen door je (voormalige) werkgever, maar door de curator. De curator kan een opzegtermijn van maximaal zes weken aanhouden. Deze kan dus korter zijn dan normaal. Ook kan je vaak geen aanspraak maken op een transitievergoeding.

Uiteindelijk neemt het UWV de volgende betalingen van je werkgever over:

  • Achterstallig loon, onkostenvergoedingen en eventuele dertiende maand over de afgelopen dertien weken.
  • Achterstallig vakantiegeld, nog uit te betalen vakantiedagen en pensioenpremies over het afgelopen jaar

Om zeker te zijn van een salaris is het raadzaam een loonvordering in te dienen bij de curator.

Als je het gevoel hebt dat je werkgever een faillissement aanvraagt om van het personeel af te komen kan je het beste een advocaat inschakelen.

De kosten van een advocaat bij ontslag bij faillissement zijn erg afhankelijk van je specifieke situatie. Hoe complexer de zaak, hoe meer uren een advocaat moet investeren.

Het beste is om samen met een advocaat je zaak door te nemen zodat deze de juridische mogelijkheden van je zaak kan bepalen en de bijbehorende kosten. Het gratis intakegesprek kan hiervoor al genoeg zijn.

Vraag nu vrijblijvend een kosten indicatie voor ontslag bij faillissement >

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.