Alleen als u de rechtszaak wint, kunt u de kosten van een advocaat verhalen op de tegenpartij. De rechter stelt u dan in het gelijk en zal de tegenpartij veroordelen tot het betalen van de door u gemaakte proceskosten zoals de kosten van een advocaat, deurwaardersexploot, eventueel buitengerechtelijke incassokosten en griffierechten.

U zult niet altijd de gehele proceskosten vergoedt krijgen. U krijgt u een standaard bedrag als proceskosten toegewezen. Dit bedrag dekt niet altijd de daadwerkelijk gemaakte kosten, zodat u altijd een bepaald bedrag zelf moet betalen.

U verliest de zaak?

Verliest u de zaak dan kan u veroordeeld worden tot betaling van de proceskosten van de tegenpartij. De tegenpartij kan dan de door hun gemaakte advocaatkosten op u verhalen.

Geen partij in het gelijk gesteld?

Als geen van beide partijen volledig gelijk heeft gekregen, betaalt ieder zijn eigen kosten.

Laat de slagingskans van uw zaak altijd door een advocaat beoordelen

Het is dus erg belangrijk om vooraf te weten wat de kans is dat u uw zaak wint. Hiermee weet u vooraf of u de gemaakte kosten door de tegenpartij vergoedt krijgt. Vraag nu een vrijblijvende advocaat offerte aan, hiermee heeft direct ook inzicht in de kansen van uw rechtszaak.

Kosten verhalen op de tegenpartij?
juridisch-advies-nationale-adviesbalie

Opzoek naar juridisch advies?

In samenwerking met de Nationale AdviesBalie bieden wij u de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen. Het eerste advies is altijd gratis, inclusief een kosten indicatie voor uw zaak of geschil.

  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Bel nu met 055 – 5395651