Je hebt al een tijdje het gevoel dat er iets niet klopt. De inkomsten uit je bedrijf zijn lager dan ze zouden moeten zijn of je bent gaan twijfelen aan de identiteit van degene die een handtekening onder het contract heeft gezet. Klopt het allemaal wel? Misschien heb je een fraude advocaat nodig.

Wat is fraude?

Het begrip fraude bestrijkt een flink gebied. Het raakvlak tussen al die soorten fraude is dat zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Dit gebeurt met de bedoeling om voordeel te behalen ten koste personen, bedrijven of de overheid.

Bekende vormen van fraude zijn: oplichting, valsheid in geschrifte, identiteitsfraude, internetfraude, sociale zekerheidsfraude, vastgoedfraude, faillissementsfraude, zorgfraude en het witwassen van fraudegeld.

Wat is een fraude advocaat?

Advocaten zijn op allerlei rechtsgebieden actief. Elke advocaat heeft daarbij een eigen specialisatie. Om uit te leggen wat een fraude advocaat is, kan je het beste de vraag ‘Wat doet een fraude advocaat?’ stellen.

Naar een fraude advocaat ga je toe als je met één van de bovenstaande zaken wordt geconfronteerd. Je hebt aanleiding om te denken dat er in jouw nadeel is gefraudeerd. Een fraude advocaat kan dan samen met jou proberen om de schade op de dader te verhalen. Daarvoor is het natuurlijk wel nodig dat je tegen die persoon aangifte doet. Ben je er onzeker over hoe dat moet, dan kan de fraude advocaat je daarmee helpen. Hij of zij weet immers precies waarop je moet letten als je bij de politie aangifte doet.

Een fraude advocaat staat ook klaar om je te helpen als je zelf wordt verdacht van fraude. Je hebt in zo’n geval gespecialiseerde rechtshulp nodig en die kan de fraude advocaat jou bieden. Dus wordt jij van fraude verdacht, wend je dan zo snel mogelijk tot een fraude advocaat.

Hoeveel kost een fraude advocaat?

Het is verstandig om goed rond te kijken tijdens je zoektocht naar een advocatenkantoor dat je het meest bevalt. Vrijwel altijd verloopt het eerste gesprek gratis. Dit wordt het intake gesprek genoemd. Tijdens dat gesprek kan de fraude advocaat bekijken of hij/zij iets voor jou kan doen. Dit geldt zowel in de gevallen dat je slachtoffer bent van fraude, als in de gevallen waarin je als dader gezien. De tarieven zullen per geval variëren. Afhankelijk van de ervaring die de betreffende fraude advocaat heeft, betaal je zo’n 185 tot 300 euro per uur.

Worden kosten fraude advocaat vergoed?

Dit hangt van je eigen situatie af. Beschik je over een rechtsbijstandverzekering, dan wordt de fraude advocaat misschien door de verzekeraar vergoed. Is je inkomen en vermogen laag, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand door de overheid. Wees verstandig en verken vooraf je mogelijkheden.

Wat kan een fraude advocaat voor mij doen?

Per zaak is dit natuurlijk verschillend. Maar je kunt jezelf de vraag stellen ‘Wanneer moet ik een fraude advocaat inschakelen?’ en de volgende tweedeling maken:

Ben je slachtoffer van fraude, dan kan de advocaat een verkennend onderzoek doen. Al gauw komt dan boven water of het handelen van een ander als fraude kan worden gezien of niet. De fraude advocaat kan vervolgens samen met jou aangifte gaan doen. Ook het sturen van een dagvaarding en het instellen van schadeclaims ligt op het terrein van de fraude advocaat.

Word je zelf verdacht van fraude, dan is de fraude advocaat de aangewezen persoon om je bij te staan tijdens het politieverhoor en eventueel later in de rechtszaal.

Wanneer heb ik een fraude advocaat nodig?

Een fraude advocaat is in ieder geval onmisbaar als je zelf voor fraude wordt vervolgd. Maar ook als slachtoffer van fraude heb je een groot belang bij het inschakelen van een fraude advocaat. Fraude kan immers enorme schade veroorzaken. Je wilt dan graag de schade verhalen en degene die ten koste van jou heeft gefraudeerd veroordeeld krijgen.

Hoe vind ik een goede fraude advocaat?

Natuurlijk is elke fraudezaak anders. De frauderende kassamedewerker in de supermarkt verdient een andere aanpak dan de georganiseerde oplichters die de geldstomen van jouw bedrijf naar het buitenland hebben omgeleid.

Ook als dader zul jij je misschien de vraag stellen: Wat is de beste fraude advocaat voor mij? Het hangt vaak samen met de omvang van het gepleegde feit. Gaat het om een eenvoudige zaak, dan is elke fraude advocaat voldoende gespecialiseerd.

Wordt de fraudezaak omvangrijker, dan weegt ervaring van de fraude advocaat steeds zwaarder. Kies dan het liefst een gespecialiseerd advocatenkantoor.

Gaat het om een fraudezaak die waarschijnlijk de pers zal gaan halen, zoek dan een fraude advocaat uit die ook onder druk van de media goed functioneert. Zo’n advocaat vind je natuurlijk vooral bij de toonaangevende kantoren.

Gratis advies fraude

Advocaat-kosten.nl werkt samen met een landelijk netwerk van fraude advocaten. Het is dus de beste ingang om bij een geschikte fraude advocaat terecht te komen. Zo vind je snel de beste fraude advocaat voor jouw zaak, die bovendien bij je in de buurt zit.

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory