online-scheiden-ervaringen

Denk je over online scheiden en ben je benieuwd naar ervaringen? Dan ben je hier op de goede plek. Op deze pagina vind je een veelvoud aan ervaringen van stellen die voor scheiden via internet hebben gekozen. Alles handig op één plek.

Woord vooraf: Online scheiden niet geschikt voor iedereen

De ervaringen met online scheiden zijn wisselend. Wat mede komt doordat het niet voor elke scheiding geschikt is:

  • Online scheiden is alleen geschikt als je samen eruit denkt te komen wat betreft te maken afspraken en verdelingen van schulden en bezittingen. Voor een vechtscheiding is het geen optie.
  • Belangrijk dat je vooraf een goed beeld hebt van de complexiteit van jullie situatie en de behoefte aan advies, begeleiding of mediation.
  • Door de beperkte begeleiding is het belangrijk dat je beiden begrijpt wat wel/niet kan en wat de gevolgen zijn van gemaakte keuzes.
  • In de basis vindt er alleen een juridische controle plaats van het ingevulde convenant en ouderschapsplan en is er beperkte begeleiding en advies. Hoe meer begeleiding en advies je wilt, hoe duurder het wordt.

Voldoe je aan de voorwaarden dan is een scheiden via internet een goede optie.

Ervaringen met online scheiden

“Wij waren in gemeenschap van goederen getrouwd en hebben 3 kinderen. We waren het allebei met de scheiding eens, konden goed afspraken maken en waren op dat moment nog in staat om elkaar het een en ander te gunnen. Als jullie dit ook kunnen, is het een prima optie. Niet duur (nog geen 1000 euro geloof ik) en het is heel snel gegaan. Ouderschapsplan hebben we zelf gemaakt, convenant ook. Hebben wel een berekening laten maken voor de kinder/partneralimentatie.”
Tocada – onlinescheiden.nl

“In gemeenschap van goederen getrouwd en een ouderschapsplan gemaakt. Verliep op zich prima. Omdat we haast hadden ivm aankoop nieuw huis ex, moest ik wel veel overal achteraan bellen maar uiteindelijk prima geregeld. Gezien de lage kosten in vergelijking met een mediator of advocaat zou ik het wel aanraden.
Alleen_vlindertje – scheiden-online.nl

Wij hebben onlangs ook onze scheiding online geregeld en ik ben daar persoonlijk erg enthousiast over. Ze waren snel en praktisch, maar bovenal zeer kundig en hebben ons beide elke keer gewezen op de consequenties van alle keuzes die we gemaakt hadden. Ja, wij zijn ook inderdaad on speaking terms en konden dit samen doen… maar dat is ook echt wat ik alle andere gescheiden ouders gun.”
sietske – nieuwestap.nl

“Wij gingen uit elkaar en wisten niet precies hoe dit allemaal moest. We kregen al snel een duidelijk beeld van wat er aangeleverd moest worden. Er werd tijd voor je genomen en alles wordt uitgelegd. De reactietijd van mails was ook erg snel. Al met al een hele goede service. Ik vind het een prettig bedrijf waar ik met een goed gevoel kan terugkijken op mijn scheiding.”
Demi – netjesscheiden.nl

“Donderdag en vrijdag afwezig, dan maandag weer aan de beurt. Met financiële ingewikkelde scheiding is het moeilijker dan een simpele scheiding.
Pierre – netjesscheiden.nl

“Goede informatie over de pakketkeuze, tarieven en wat er wordt gedaan. De reële doorlooptijd wordt gegeven. Het convenant was snel op orde, via videogesprek de puntjes op de i. Kort na tekenen en opsturen benodigdheden was er al een controle gesprek met het advocatenkantoor. Kortom; snel, vakkundig en netjes. De medewerkers zijn ook vriendelijk en bereikbaar.”
Andre – netjesscheiden.nl

“De manier waarop we alles hebben kunnen regelen en de snelle reactie is ons erg goed bevallen. Het contact dat er is geweest was altijd vriendelijk en professioneel. Ondanks dat alles online ging hebben we het toch als persoonlijk ervaren. We willen graag iedereen bedanken voor alle hulp en inzet. Hierdoor is het allemaal net iets makkelijker verlopen.” Vincent en Ans – oprechtscheiden.nl

“We zijn goed geholpen, helaas miste ik wel het persoonlijk contact, dat alles online ging vond ik wel vervelend, maar met corona was het niet anders. Ik vond wel dat we heel veel zelf hebben gedaan, had wel verwacht meer hulp te krijgen, ik voelde niet echt de bescherming en advies die ik had verwacht. Het ging allemaal anders door corona, maar dacht dat we stuk voor stuk punten zouden doornemen, doordat we veel zelf hebben gedaan had ik soms twijfels of het correct verliep, was meer vertrouwenskwestie, en had liever gehad dat het meer via jullie ook gegaan was. Al met al wel tevreden, maar had er meer van verwacht.”
Margaret – echtscheidingswinkel.nl

Ondanks de strubbelingen van onze kant, werd er gestaag meegewerkt aan het komen tot een scheiding waarbij beide partijen zich konden neerleggen. Men bleef op afstand, onpartijdig voorzien van advies. Waardoor er uiteindelijk toch een convenant ondertekend kon worden.”
Manon – echtscheidingswinkel.nl

“Prettige en professionele behandeling. Ze hebben de papieren ingestuurd naar een snelle Rechtbank vanwege corona problemen bij veel grote rechtbanken. We waren binnen een paar weken klaar.”
Belle – scheiden-online.nl

Het hele online en/of gratis scheiden is, zeker als er kinderen bij betrokken zijn, niet aan te raden!! Omdat de scheidingsovereenkomst meestal een standaard formulier is waarin zelden alle aspecten staan of verkeerd staan tegenover wat de bedoeling was. Puinhoop achteraf dus. Met kinderen nog veel erger, het ouderschapsplan is vaak veel te beperkt en zeker als het om je kinderen gaat wil je niet te horen krijgen na een tijdje, ja hadden we besproken .. maar niet ondertekend.”
Anoniem – scheiden-online.nl

“Ondanks dat scheiden natuurlijk een diepe impact heeft en dit iets is wat je liever niet meemaakt, kan ik wel echt zeggen dat Snel Samen Scheiden ons echt goed er doorheen heeft geholpen. Op belletjes en mailtjes werd altijd netjes gereageerd en er werd een heel duidelijk stappenplan vanaf het begin met ons doorgenomen die we helemaal af zijn gegaan. Ik ben heel tevreden met hoe het allemaal afgehandeld is en raad Snel samen scheiden zeker aan als je gewoon met elkaar door een deur kunt en het goedkoop en online wilt regelen.
Anoniem – snelsamenscheiden.nl

Klaar voor scheiden via internet?

We hebben de beste 10 aanbieders van scheiden via internet op een rijtje gezet.