Ben je gescheiden? Je bent niet de enige. Misschien vraag je je af of je al toe bent aan een nieuwe partner. Nou, binnen de twaalf maanden starten Nederlanders gemiddeld de zoektocht naar een nieuwe partner, zo blijkt uit onderzoek van datingsite Parship, een site voor hoger opgeleiden.

Ruim de helft van de Nederlanders die een echtscheiding achter de rug hebben, start een paar maanden na hun scheiding de zoektocht naar een nieuwe partner. Parship onderzocht dit in samenwerking met Nieuwerelatie.nl, een site voor recent gescheiden mensen. Een duizendtal leden nam deel aan de enquête. Hierdoor kwam aan het licht dat de meerderheid van gescheiden vrijgezellen binnen de twaalf maanden uitkijkt naar een nieuwe levensgezel. Wat nog verrassender is dat er door sommigen meteen na de echtscheiding of zelfs tijdens het huwelijk al gezocht wordt naar een nieuwe liefde. De keuze van de nieuwe partner wordt ook erg beïnvloedt door de aanwezigheid eventuele kinderen.

Vaak blijkt wel dat een langdurige scheidingsprocedure invloed heeft op het startsein voor het zoeken naar een nieuwe partner. Het oude hoofdstuk is namelijk nog niet afgesloten. Een goede advocaat voor beide partijen die kijkt naar de beste oplossing voor alle belanghebbenden is hierbij een must. De kosten voor een goede echtscheidingsadvocaat houdt u hiermee ook binnen de perken.