Online scheiden is een veelgebruikte manier om snel en efficiënt een scheiding te regelen voor een vaste lage prijs. Je vult samen online de benodigde documenten in en de advocaat regelt de rest. Door de jaren heen zijn er veel aanbieders bijgekomen met klinkende namen als netjesscheiden.nl, echtscheiding-online.nl, uitelkaar.nl en internet-scheiding.nl.

Voor een gebruiker is het alleen moeilijk om ze te vergelijken en te bepalen wat nu de best passende aanbieder is. Om iedereen hierin te helpen is er nu een handig overzicht waarin de 10 belangrijkste aanbieders van online scheiden bij elkaar gebracht zijn.

De belangrijkste bevindingen:

  • De kosten voor het regelen van een scheiding online variëren van €550,- tot €4000,-.
  • Hoe meer begeleiding en advies van een advocaat, hoe duurder het wordt.
  • Hier zit ook de valkuil bij online scheiden. Het is in de basis alleen geschikt als je samen eruit denkt te komen wat betreft te maken afspraken en de verdeling van schulden en bezittingen. Voor een vechtscheiding is het geen optie.
  • Hoe complexer de echtscheidingssituatie, hoe duurder. Dit is het geval wanneer er sprake is van minderjarige kinderen, een eigen woning of onderneming, pensioen, bezittingen en schulden.
  • Het is belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van je eigen echtscheidingssituatie om zo het best passende pakket te kunnen kiezen.

Wanneer je samen nog door één deur kan en er geen sprake is van een complexe financiële situatie, is online scheiden een snelle en goedkope optie. Bij Netjesscheiden.nl ben je dan het goedkoopst uit voor €538,- met het Zelf Doen pakket. De verschillen tussen de aanbieders zit in de mate van (juridische) ondersteuning: Is een controle genoeg of wil je een extra sessie met een advocaat waarin het hele dossier wordt doorgenomen?

Wil je er samen uitkomen maar ben je het nog niet over alles eens, dan is online scheiden nog steeds een goede optie. Kies dan voor pakketten met extra advies en begeleiding:

Maak je liever gebruik van mediation dan kan je terecht bij: Netjesscheiden.nl, Scheiden-online.nl, Scheidingsprofs.nl en Uitelkaar.nl.

Voor een vechtscheiding is online scheiden geen optie.

Het overzicht helpt iedereen om te bepalen welke aanbieder van online scheiden het beste bij hun past.

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.