Online scheiden is een veelgebruikte manier om snel en efficiënt een scheiding te regelen voor een vaste lage prijs. Je vult samen online de benodigde documenten in en de advocaat regelt de rest. Door de jaren heen zijn er veel aanbieders bijgekomen met klinkende namen als netjesscheiden.nl, echtscheiding-online.nl, uitelkaar.nl en internet-scheiding.nl.

Voor een gebruiker is het alleen moeilijk om ze te vergelijken en te bepalen wat nu de best passende aanbieder is. Om iedereen hierin te helpen is er nu een handig overzicht waarin de 10 belangrijkste aanbieders van online scheiden bij elkaar gebracht zijn.

De belangrijkste bevindingen:

  • De kosten voor het regelen van een scheiding online variëren van €550,- tot €4000,-.
  • Hoe meer begeleiding en advies van een advocaat, hoe duurder het wordt.
  • Hier zit ook de valkuil bij online scheiden. Het is in de basis alleen geschikt als je samen eruit denkt te komen wat betreft te maken afspraken en de verdeling van schulden en bezittingen. Voor een vechtscheiding is het geen optie.
  • Hoe complexer de echtscheidingssituatie, hoe duurder. Dit is het geval wanneer er sprake is van minderjarige kinderen, een eigen woning of onderneming, pensioen, bezittingen en schulden.
  • Het is belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van je eigen echtscheidingssituatie om zo het best passende pakket te kunnen kiezen.

Wanneer je samen nog door één deur kan en er geen sprake is van een complexe financiële situatie, is online scheiden een snelle en goedkope optie. Bij Netjesscheiden.nl ben je dan het goedkoopst uit voor €538,- met het Zelf Doen pakket. De verschillen tussen de aanbieders zit in de mate van (juridische) ondersteuning: Is een controle genoeg of wil je een extra sessie met een advocaat waarin het hele dossier wordt doorgenomen?

Wil je er samen uitkomen maar ben je het nog niet over alles eens, dan is online scheiden nog steeds een goede optie. Kies dan voor pakketten met extra advies en begeleiding:

Maak je liever gebruik van mediation dan kan je terecht bij: Netjesscheiden.nl, Scheiden-online.nl, Scheidingsprofs.nl en Uitelkaar.nl.

Voor een vechtscheiding is online scheiden geen optie.

Het overzicht helpt iedereen om te bepalen welke aanbieder van online scheiden het beste bij hun past.

Naar vergelijk online scheiden
Nationale adviesbalie voor al je juridische hulp
  • Alle werkdagen bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur

  • Landelijk netwerk van meer dan 400 advocaten

Juridische vraag of behoefte aan advies?

Heb je naar aanleiding van informatie op deze website een vraag of behoefte aan juridisch advies? Gebruik dan onderstaand formulier. Ons advies is altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

"*" geeft vereiste velden aan

1Jouw vraag
2Hoe kunnen we je bereiken?

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory