Het vergeten te betalen van een rekening kan iedereen overkomen. Vaak krijg je dan een herinnering en betaal je daarna direct: probleem opgelost. Het wordt echter een ander verhaal wanneer je bewust je rekening(en) niet kan of wil betalen. Na de periode van herinneringen en verhogingen van het te betalen bedrag volgt een volgende stap, waarin je te maken kan krijgen met een incassobureau. In dit blog leggen we je uit wat een incassobureau doet (bijvoorbeeld een incassobureau in Rotterdam) en bij welke zaken je er gebruik van kan maken.

Een incassobureau inschakelen: wat moet je weten?

Een bedrijf wat schulden int in opdracht van de schuldeiser noemen we een incassobureau. De schuldeiser (bijvoorbeeld een webshop) draagt de zaak over aan het incassobureau. Degene die de schuld heeft gemaakt, heeft vanaf dat moment ook geen contact meer met de schuldeiser. Het incassobureau brengt ook geld in rekening; dit bedrag komt bovenop de al bestaande schuld. Wanneer er een incassobureau is ingeschakeld, nemen zij vaak per brief contact op. Het is verstandig om altijd contact op te nemen met het bureau, ook al ben je het niet eens met de rekening en/of wil of kun je deze niet betalen. Je kunt indien gewenst een betalingsregeling afspraken. Er kan ook sprake zijn van fraude, bijvoorbeeld wanneer je nooit iets hebt gekocht bij de schuldeiser. Neem dan zeker contact op met het incassobureau, zodat zij ook jouw kant van het verhaal kennen.

Wanneer kun je een incassobureau inschakelen?

Je kunt in veel gevallen contact opnemen met een incassobureau, bijvoorbeeld wanneer een klant een rekening heeft betaald. Er gelden geen wettelijke termijnen voor het inschakelen van een incassobureau. Dit kan dus bijvoorbeeld wanneer de uiterste termijn van betaling is verstreken, zonder dat een klant de factuur heeft betaald. Zowel als particulier als bedrijf kun je een incassobureau inschakelen. Ditzelfde geldt ook andersom: zowel als particulier als bedrijf kun je te maken krijgen met een incassobureau, ingehuurd door de schuldeiser.

Veel bureau’s gaan op ongeveer dezelfde manier te werk, zo ook incassobureau Rotterdam. Er worden vaak betalingsherinneringen gestuurd en uiteindelijk wordt er een deurwaarder ingeschakeld. Ook kan het zo ver komen dat er rechtszaken worden gevoerd. Ben je op op zoek naar een bureau in jouw omgeving, bijvoorbeeld een incassobureau Rotterdam? Lees je goed in, verdiep je in de diverse bureau’s en win altijd voldoende informatie in. Wij wensen je veel succes!

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.