Als werknemer geniet u bescherming tegen ontslag volgens het Nederlandse arbeidsrecht. Mocht het toch tot een ontslag komen, dan zijn er bepaalde regels waaraan uw werkgever zich moet houden. Wanneer u conflict voorziet is het raadzaam contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat om u correct te laten informeren.

Opzegtermijn

Bij een ontslag moet de werkgever de wettelijke opzegtermijn of die uit de arbeidsovereenkomst respecteren. Als dit niet gebeurt, kan de werkgever een gefixeerde schadevergoeding verschuldigd zijn. Deze vergoeding dekt de periode die de arbeidsovereenkomst had voortgeduurd als de juiste opzegtermijn was gehanteerd. Arbeidsrecht advocaten kunnen u adviseren over de hoogte van dit bedrag.

Transitievergoeding

Wanneer het initiatief voor het ontslag bij de werkgever ligt, heeft de werknemer doorgaans recht op een transitievergoeding. Dit bedrag is bedoeld om financiële ondersteuning te bieden bij de overgang naar een nieuwe baan. De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald op basis van de arbeidsduur en het bruto maandsalaris. De werknemer heeft recht op 1/3 van het bruto maandsalaris per gewerkt jaar, inclusief vaste en variabele salariscomponenten. Deze berekening kan verzorgd worden door een arbeidsrecht advocaat in Den Haag.

Opzegverbod tijdens ziekte

Een werknemer is beschermd tegen ontslag tijdens ziekte. De werkgever kan de arbeidsovereenkomst niet beëindigen zolang de werknemer ziek is, tenzij dit minstens twee jaar heeft geduurd. Er zijn uitzonderingen, zoals bij een bedrijfssluiting of bij een tijdelijk contract dat sowieso zou eindigen. Het is belangrijk dat de zieke werknemer beschermd blijft en niet zomaar een vaststellingsovereenkomst tekent. Schakel bij ziekte een arbeidsrecht advocaat in om u te adviseren. Lees hier meer over de kosten waar u rekening mee dient te houden bij het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat in Den Haag of een van de andere grote stede in Nederland.

Recht op WW-uitkering

Als u voldoet aan de UWV-voorwaarden, komt u in aanmerking voor een WW-uitkering. Het is van belang om niet verwijtbaar werkloos te worden en verder aan alle voorwaarden te voldoen, dus niet zelf ontslag te nemen of op staande voet te worden ontslagen. Ook over het recht op een WW-uitkering kan een arbeidsrecht advocaat in Den Haag u van passend advies voorzien. Bij ontslag gelden veel regels voor werkgevers en werknemers. Het naleven van deze regels is cruciaal voor het recht op een WW-uitkering.

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.