In sommige gevallen kan een advocaat een aantal voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een advocaat verkeersrecht: een advocaat verkeersrecht is gespecialiseerd in alles wat er speelt in het recht rondom het verkeer, zoals overtredingen en ongevallen. Wanneer je je afvraagt hoeveel een advocaat verkeersrecht kost in België, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. In deze onderstaande blog wordt er meer over dit onderwerp verteld.

Een advocaat verkeersrecht: wat doet diegene?

Als je op de Belgische weg rijdt, dan kan het je maar zo gebeuren dat je een boete krijgt voor te snel rijden of verkeerd parkeren. Het is dan verstandig om een advocaat verkeersrecht in te schakelen die jou kan helpen. Naast dat je een overtreding bent begaan in het verkeer, kan het ook zijn dat je een ongeval hebt meegemaakt. Ook in dit geval kan een advocaat verkeersrecht je bijstaan. Op die manier kan hij of zij je helpen op het juridische gebied van een overtreding of ongeluk in het verkeer. Zo hoef je je geen zorgen te maken en wordt de zaak voor jezelf begrijpelijk. Het is dus altijd verstandig om een advocaat politierechtbank in te schakelen wanneer je dit denkt nodig te hebben.

Verschillende manieren om een advocaat verkeersrecht te bekostigen

Als je graag een advocaat verkeersrecht wil inschakelen, kun je rekening houden met een aantal aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je een advocaat kunt inschakelen en hoe je een advocaat kunt bekostigen.

1. Rechtsbijstandsverzekering

Allereerst kun je kijken of je kunt aankloppen bij jouw rechtsbijstandsverzekering. Een rechtsbijstandsverzekering kan namelijk voor de kosten opdraaien die worden gemaakt bij het inschakelen van een advocaat. Het is natuurlijk wel belangrijk om van tevoren te controleren of dit ook daadwerkelijk het geval is.

2. Pro deo-advocaat

Heb je geen rechtsbijstandsverzekering? Dan kun je een kijken of een pro deo-advocaat jou kan helpen. Voor een pro deo-advocaat hoef jij niet zelf te betalen. Wel is het belangrijk om te controleren of je inderdaad in aanmerking komt voor een pro deo-advocaat.

3. Zelf de kosten betalen

Zijn beide gevallen niet relevant voor jou? Dan kun je ook overwegen om zelf een advocaat verkeersrecht in te schakelen en zelf de gemaakte kosten te betalen. Het kan zijn dat je voor de gewerkte uren moet betalen, maar het advocatenkantoor kan ook een bedrag van tevoren afspreken. Hoe hoog deze kosten zijn, verschillen per advocaat. Zo is een beginnend advocaat vaak goedkoper dan een ervaren advocaat.

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven