Je hebt schade opgelopen door een ander persoon. Je hebt misschien een whiplash opgelopen, werd gebeten door een hond of raakte gewond doordat je op het werk met een onveilige ladder moest werken. In elk van deze situaties kan je schade verhalen op de persoon die de schade veroorzaakte. Als je vragen hebt kan een letselschade specialist je helpen: Hoe zit het bijvoorbeeld met de schuld van het ongeval? Is er een recht op vergoeding? Zal je volledig herstellen en hoe moet het dan verder?

Kosten

Ook een letselschade jurist werkt niet gratis. Toch zijn de kosten voor het slachtoffer vaak aanzienlijk lager dan die voor een letselschade jurist. De hulp is soms zelfs helemaal gratis. Dat heeft te maken met het aansprakelijkheidsrecht van ons land, niet met de barmhartigheid van de jurist. Het is de aansprakelijke partij die de schade moet betalen, evenals de kosten van de letselschade jurist. Het slachtoffer kan verplicht zijn om een deel van de kosten van een letselschade jurist te betalen als hij een eigen fout heeft gemaakt.

Verschil tussen een letselschade advocaat en een jurist

Een letselschade advocaat kan meer voor je doen dan een letselschade jurist of een bureau. Het grote verschil is dat een advocaat jouw zaak voor de rechter kan brengen als het nodig is. Je houdt dezelfde persoon die je zaak behandelt, ook als het niet lukt om met de andere partij tot een akkoord te komen. Een letselschade advocaat staat dus sterker in zijn schoenen en hoeft niet zomaar een aanbod van de tegenpartij te accepteren. Verzekeraars weten dit ook en begrijpen dat ze te maken hebben met iemand die jouw belangen echt kan verdedigen.

Specialisaties

Elke advocaat of jurist heeft de vrijheid om zijn eigen tarieven vast te stellen. Zoals gespecialiseerde advocaten; denk maar aan een advocaat die medische fouten behandelt. Inschakelen van een letselschadeadvocaat voor schade veroorzaakt door medische fouten? Als dat zo is, zullen de SAP letselschade advocaten graag aan de slag gaan. En ook advocaten die veel medische kennis hebben, kunnen hogere tarieven vragen dan startende advocaten. Terwijl sommige advocaten uurtarieven hanteren, hanteren andere een vaste prijs voor het hele proces. Welke formule er ook wordt gebruikt, de complexiteit van de letselschadezaak zal altijd in rekening worden gehouden. De kosten van een letselschade advocaat zijn onvermijdelijk gecorreleerd met het feit dat bepaalde gevallen een aanzienlijk grotere inspanning vereisen. Dat alles maakt het moeilijk om te bepalen wat er gebeurt als er schade is.

Gemiddelde kosten

Zoals eerder vermeld, is het moeilijk om de kosten van verschillende letselschade juristen met elkaar te vergelijken vanwege de aanzienlijke variatie in de kosten. Vergelijking van uurtarieven is de meest objectieve manier om dit te doen. Een gemiddelde advocaat rekent ongeveer 200 euro per uur. De kosten van een beginnend advocaat zonder specialisatie zijn meestal lager. Dan betaal je 100 tot 200 euro per uur. Er zijn soms lagere tarieven voor reiskosten. Gespecialiseerde advocaten zijn veel duurder en kunnen meer vragen dan de typische advocaat. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw.

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

  
Gregory

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.