De meeste juridische conflicten gaan over afspraken die door 1 van de twee partijen niet worden nageleefd of nagekomen. Denk aan een conflict rondom een aankoop; rondom je werk (in relatie tot bijvoorbeeld je arbeidsovereenkomst) of een geschil met je gemeente over een uitbouw of tuin.

Er is vaak sprake van een meningsverschil, waarbij “dreigementen” in de vorm van sommaties, betalingsverzoeken of andere officiële uitingen de spanning hoog doen oplopen. Je wilt als partij in het conflict dan weten waar je aan toe bent en wat je rechtspositie is.

Juridisch advies voor particulier en ondernemer

  • Zoek via Google naar informatie gerelateerd aan je juridisch probleem of vergelijkbare zaken. Wanneer je bewust bent van een mogelijk conflict is dit vaak de beste manier. Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn talloze online juridische bronnen die je kunt raadplegen
  • Wanneer je niet wijs wordt uit de gevonden informatie of een expert wilt spreken kunt je gebruik maken van de verschillende online/telefonische juridische helpdesks. Je betaalt dan de telefoontikken.
  • Laat een haalbaarheidsscan uitvoeren. Een jurist of advocaat bekijkt je zaak of geschil en geeft aan wat je kansen en mogelijkheden. Laat een haalbaarheidsscan altijd tegen een vast bedrag uitvoeren. Hiermee krijgt je tegen geringe kosten inzicht in de haalbaarheid van je zaak.
  • Ook kunt je contact opnemen met een advocaat en gebruikmaken van een 30 minuten gratis intakegesprek. Hou er rekening mee dat deze partijen je zullen adviseren over de mogelijkheden, maar niet je probleem oplossen. je kunt natuurlijk ook vrienden of kennissen kring raadplegen.
  • Wanneer je daadwerkelijk juridisch hulp nodig hebt kunt je kiezen uit:

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory