Wellicht heb je weleens te maken gehad met het zogenaamde ‘ICT recht’ of ben je weleens in aanraking geweest met een ICT jurist. Maar wat is ICT nou eigenlijk precies? Welke zaken vallen er onder het ICT recht en waar houdt een ICT jurist zich dagelijks precies mee bezig? Het heeft allemaal te maken met het internet en bevat zaken die online en op websites staan weergegeven. Het ICT recht bestaat uit verschillen andere soorten rechten die allemaal samenhangen met het ICT recht. Aangezien het internet in de afgelopen jaren enorm is gegroeid, is er ook steeds meer vraag naar juristen en advocaten die hier in zijn gespecialiseerd. LAWFOX advocaten zijn gespecialiseerd ICT en intellectueel eigendom.

ICT recht in het kort

Verschillende zaken vallen onder het ICT recht. Zo vallen ICT contracten en privacy op het internet onder ICT recht. Daarnaast kan het ook gaan om een conflict op sociale media, het hergebruik van content en afbeeldingen van andere sites en andere conflicten op online gebied. Zoals eerder besproken is het ICT recht een verzameling van andere rechten die met ICT te maken hebben. Zo vallen het auteursrecht, de naburige rechten, het databankenrecht, het chiprecht en het Benelux merkenrecht allemaal onder het ICT recht. Maar dat is nog niet alles, want er zijn nog veel meer rechten die hier een onderdeel van zijn. Denk hierbij aan het handelsnaamrecht, het octrooirecht en het kwekersrecht. Deze rechten hebben allemaal een klein aandeel waarbij online een rol speelt. Al deze rechten samen dragen de verzamelnaam ‘ICT recht’.

ict-recht

Foto door picjumbo.com via Pexels

Hulp nodig bij conflicten die gerelateerd zijn aan ICT?

Een conflict dat gerelateerd is aan ICT kan voor veel schade zorgen. Een goede en gespecialiseerde advocaat kan je veel voordeel verschaffen op het moment dat je een conflict hebt op het gebied van ICT. Regelgeving omtrent ICT is zeker niet eenvoudig en dit geldt zeker voor iemand die hier weinig tot vrijwel geen verstand van heeft. De grootste kans van slagen heb je op het moment dat je wanneer je professionele hulp van advocaten in de arm neemt. Ben je opzoek naar een expert op het gebied van het ICT recht? Of wil je graag het een en ander vragen aan iemand zich dagelijks met ICT recht bezig houdt? Neem dan contact op met een van de advocaten van LAWFOX. Laat je informeren over ICT recht of krijg benodigd advies. De advocaten van LAWFOX staan je graag bij. LAWFOX heeft speciaal voor jou een gespecialiseerd team beschikbaar dat graag behulpzaam is bij al jouw vragen over ICT en recht.

Gerelateerde blogs