Met de technische ontwikkelingen zijn er ook in de “echtscheidingsbranche” veel dingen veranderd. Zo ook de opkomst van online initiatieven voor het regelen en vastleggen van afspraken rondom een echtscheiding: scheiden online. In dit artikel wil ik de meest bekende kort de revue laten passeren.

Voor wie geschikt?

Een scheiding online is in de basis alleen geschikt voor:

 • Koppels die als uitgangspunt hebben er samen uit te komen.
 • Die geen al te complexe structuur en andere randzaken hebben.
 • Je dient daarnaast ook goed te weten wat wel/niet kan en wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzes.

De platformen voor het regelen van een echtscheiding online zijn bedoeld voor de gangbare echtscheidingszaken waarbij de kosten laag zijn omdat er door een echtscheiding advocaat minimale tijd aan besteed wordt. Verwacht beperkte begeleiding en (gratis) mogelijkheid tot het inwinnen van advies. Dus weet waar je voor kiest.

Scheiden.nl

Scheiden.nl is een initiatief van Teurlings & Ellens Advocaten in Amsterdam. Scheiden.nl verzorgt deskundig en snel je online scheiding, met meer dan 20 jaar ervaring in scheiden via internet. Via scheiden.nl ben je in 7 stappen klaar. Kosten zijn €675,- voor een basis scheiding en €765,- voor een scheiding met echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

De bedragen zijn inclusief griffierrecht ad €287,- en 21% BTW. Er zijn geen verborgen kosten.

online scheiden stappenplan

Scheiden-online.nl

Met scheiden-online.nl regelt je je echtscheiding online, samen met de specialisten van B&B Familierechtadvocaten. Dit kantoor is volledig gespecialiseerd in het familierecht en biedt al meer dan 17 jaar de online echtscheiding aan. Je kan kiezen uit 3 pakketten (griffierecht en BTW zijn inbegrepen):

 • Basispakket – 299 per persoon
 • Pluspakket – 375 per persoon
 • Totaalpakket – 795 per persoon

Het convenant en ouderschapsplan vul je samen met je partner in. Afhankelijk van het gekozen pakket wordt dit wel/niet besproken met een echtscheidingsadvocaat. De gehele procedure wordt gemiddeld binnen vier tot zes weken afgewikkeld.

netjesscheiden.nl

De tag van deze site zegt genoeg: “Makkelijk online scheiden – Scheiden via enkele muisklikken binnen 4 á 5 weken vanaf €293,- p.p.”. Ook zij bieden 3 pakketten aan:

 • Zelf doen – 293 per persoon
 • Met documenten – 369 per persoon
 • Met begeleiding & controle – 502 per persoon

Let op! Het is onduidelijk of deze bedragen inclusief griffierecht en BTW zijn.

Het is onduidelijk welk advocatenkantoor de echtscheidingszaken behandelt. Is toch fijn om te weten. Netjesscheiden.nl verdeeld de werkwijze in 6 stappen.

scheidingsprofs.nl

Scheidingsprofs is een initiatief van Scheidingsprofs BV. Ook hier onduidelijk welk advocatenkantoor de echtscheidingszaken behandelt. Deze website heeft wel als enige een 100% tevredenheidsgarantie. Vraag is natuurlijk wat de inhoudt. 3 pakketten (griffierecht en BTW zijn inbegrepen):

 • Online basis €295,- p.p.
 • Online controle €375,- p.p.
 • Online hulp €505,- p.p.

3 simpele fases: Invullen en aanleveren benodigde documenten; uitwerken en goedkeuren convenant en eventueel ouderschapsplan; verzoek bij de rechtbank. 6 waarden:

uitelkaar.nl

Dit platform bestond voorheen onder rechtwijzer.nl en is nu zelfstandig verder gegaan. Momenteel in onderhoud en rond september 2017 gaan ze weer open.

Met uitelkaar.nl maak je een helder en volledig scheidingsplan. Kies je voor de beste oplossingen, stap voor stap, samen met je partner. Met juridische hulp waar nodig.