Keuzehulp echtscheiding

Een goede advocaat echtscheiding zoeken hoeft niet moeilijk te zijn. Op deze pagina vind je 9 tips die je helpen om de juiste echtscheidingsadvocaat te vinden voor jouw situatie.

Beste lezer, we hebben de informatie op deze pagina met veel zorg samengesteld. Heb je toch nog vragen, schroom dan niet om ons te bellen of te mailen. Onze juridische experts beantwoorden graag je vraag.

Bepaal je echtscheidingsprocedure

Elke echtscheiding is anders. Bedenk dus eerst welke echtscheidingsprocedure je kiest:

 1. Gaan jullie in (goed) overleg uit elkaar, dan is een mediation-advocaat voor jullie de beste advocaat familierecht. Deze advocaat bemiddelt en neemt de belangen van allebei tot uitgangspunt.
 2. Staan jullie haaks op elkaar en is het vertrouwen verdwenen, dan is het beter om allebei een eigen goede advocaat familierecht in de arm te nemen.

Bepaal wat je nodig hebt

Elke echtscheiding is anders qua situatie: Denk aan kinderen, bezittingen, vastgoed, financiële middelen en vermogen, etc. Een goede advocaat familierecht is er om jou hierover van goed advies te dienen. Is er bij de echtscheiding een flink vermogen in het spel, dan loont het zeker de moeite om flink in een goede advocaat familierecht te investeren.

 1. Is je vermogen aanzienlijk, heb je misschien een bedrijf of zijn jouw financiën best complex, zoek dan net zo lang door tot je een goede advocaat familierecht vindt die over veel financieel inzicht beschikt.
 2. Waren jullie nog maar kort getrouwd, zonder kinderen, pensioenvoorziening en dure koopwoning? Dan is een de beste advocaat familierecht een advocaat die een redelijk uurtarief hanteert en voldoende ervaring heeft met gewone echtscheidingen.
 3. Wil je scheiden tegen de laagste kosten, dan kun je kiezen voor een online scheiding service.

Wat kan jij je veroorloven

Ook als je flink wat bezittingen hebt, kan het zijn dat je niet over veel contanten beschikt. Het geld zit vast in huizen en je hebt misschien ook zware financiële verplichtingen naar klanten en werknemers. Uiteindelijk wordt niemand blij van het vooruitzicht om duizenden euro’s aan een echtscheidingsadvocaat kwijt te zijn. Kortom, het is en blijft een keuze.

Pro deo advocaat

Maar soms heb je die keuze niet. Je hebt geen geld en bent misschien net je baan verloren. Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Want in zo’n geval kan zelfs de beste advocaat familierecht zich geroepen voelen om jouw zaak pro deo te doen. Veel advocatenkantoren proberen namelijk om elk jaar een bepaald percentage van hun zaken op pro deo basis te verrichten. Zit jij in zo’n krappe financiële situatie, dan is het zeker de moeite waard om hiernaar te informeren.

Bepaal nu of je recht hebt op een pro deo advocaat

Vraag rond in je familie- en vriendenkring

De beste informatie krijg je van mensen die je kent. Misschien heb je een vriend of vriendin die zelf een scheiding heeft meegemaakt. Als die tevreden was over de echtscheidingsadvocaat, is het zeker de moeite waard om daarvan de naam te vragen.

Ook collega’s die je in vertrouwen durft te nemen op dit onderwerp, kunnen je vaak helpen aan goede tips. Natuurlijk blijft het altijd belangrijk om eerst ook zelf een beeld te vormen. Heb altijd eerst een kennismakingsgesprek met degene die jou als goede advocaat familierecht is aangeraden.

Zoek een ervaren familierecht advocaat

Spreek meerdere advocaten voordat je kiest. Advocaten en advocatenkantoren adverteren op internet vaak met een gratis intakegesprek. Maak daar actief gebruik van. Spreek ieder geval twee of drie advocaten. Je krijgt dan een duidelijk beeld van hoe advocaten jouw situatie beoordelen. Juist door hun kijk op de zaak leer je bij een volgend bezoek de juiste kritische vragen te stellen. Daar komt bij dat de kosten per advocaat soms best kunnen verschillen.

Maak een lijstje met vragen

Maak altijd aantekeningen tijdens een gesprek. Neem een notitieblok mee en bereid zelf een paar vragen voor. Als je tijdens het gesprek kort de antwoorden noteert, weet je als je thuis komt ook nog wat je besproken hebt. Praktische aantekeningen zijn zeker in een tijd dat jouw wereld op z’n kop staat een onmisbaar geheugensteuntje.

Luister naar je gevoel

Twijfel niet aan jezelf. Ook onder moeilijke omstandigheden hoort jouw gevoel richtinggevend te zijn. De beste advocaat familierecht is voor jou degene waar jij je thuis bij voelt. Dus:

 • Zo’n advocaat laat voelen dat hij/zij jou respecteert. Je behoort je nooit dom te voelen.
 • Het gesprek verloopt ontspannen en in normale woorden.
 • Je krijgt niet steeds het gevoel dat je van wanhoop in huilen kan uitbarsten.
 • Let erop dat jouw verhaal bij de advocaat doordringt. Van een goede advocaat familierecht neem je afscheid met het gevoel dat je gehoord bent.
 • Blijf je achteraf een afstand voelen tot deze advocaat, dan is dit voor jou niet de beste familierecht advocaat.
 • Laat ook meewegen of het rekensommetje van de advocaat jou een betrouwbaar gevoel geeft.
 • Kortom, blijf tijdens het gesprek op een zakelijke manier bij de les, maar geef ook volop ruimte aan je gevoel.

Maak je gebruik van deze tips, dan weet je zeker dat je de beste advocaat familierecht vindt.

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory

Gerelateerde blogs