Misschien was het iets dat je zag aankomen of misschien is het iets waarvan je dacht dat het alleen gebeurde met mensen die hun werk niet goed deden, maar als je onlangs ontslagen bent ben je het aan jezelf verplicht om goed te weten wat je rechten zijn. Vraag het niet aan je beste vrienden of aan de barista in je favoriete koffiehuis. Vraag het iemand die er verstand van heeft. Vraag het een ontslag advocaat.

Hier zijn zeven dingen die mis kunnen gaan als je dat niet doet:

1. Je rechten kunnen geschonden zijn maar je zult het niet weten

Het is een goed idee om een advocaat in te schakelen als je ontslagen wordt. Bij ontslag op staande voet kan je werkgever je direct ontslaan. Dat betekent echter niet dat je van je rechten hebt afgezien. Hoe goed ben je op de hoogte van het arbeidsrecht? Je kent misschien niet alle soorten discriminatie en weet niet wat een zaak maakt en wat niet, dus een ervaren arbeidsrechtadvocaat raadplegen zal je helpen de zaken beter te begrijpen.

2. Je zult geen geld hebben

De meeste mensen bellen geen advocaat als ze ontslagen zijn, omdat ze denken dat geld krap is. Toch is het eerste gesprek altijd gratis. Je werkgever zal je uit zichzelf geen geld aanbieden, maar een arbeidsrechtadvocaat kan daar aanleiding toe zien. Met hun hulp kun je ontdekken dat je in aanmerking komt voor een vergoeding.

3. Je kunt een tijdlijn missen

Terwijl een halsmisdaad op elk moment vervolgd kan worden, geldt dat niet voor een klacht wegens arbeidsdiscriminatie. Er zijn strikte tijdlijnen voor het indienen van een klacht over zaken als onrechtmatig ontslag. Als je je daar niet aan houdt, kun je later niet meer terugkomen om je te bedenken. Een arbeidsrechtadvocaat kan ervoor zorgen dat alle aangiftes binnen de juiste termijn gebeuren.

4. Je mist iets in de ontslagvergoeding

Als je ontslag het gevolg is van een ontslag of herstructurering, kan je een ontslagpremie aangeboden worden. Niet alle aanbiedingen zijn gelijk, en sommige ontslagsituaties zijn een manier van het bedrijf om een rechtszaak te vermijden. Een advocaat kan je vertellen of er de mogelijkheid is voor het verhogen van de ontslagvergoeding.

5. Je hebt geen houvast om te onderhandelen

Als een advocaat iets in je ontslagpakket vindt, zoals een discriminerende vergelding voor klokkenluiden, kan hij/zij je opties voorleggen zoals het indienen van een klacht tegen je vroegere werkgever of het opnieuw onderhandelen over het pakket. Een verzoek dat op briefpapier van een advocaat naar je vroegere werkgever komt, heeft meer kans om snel behandeld te worden.

6. Je herinnert je misschien geen details

Het is veel gemakkelijker om je de kritieke details rond je ontslag te herinneren, onmiddellijk nadat het gebeurde dan enkele maanden later. Als je een arbeidsrecht advocaat raadpleegt als je ontslagen bent kan hij/zij je vertellen of je reden tot bezorgdheid hebt en wat van kritiek belang is om een zaak op te bouwen. Het is ook gemakkelijker hulp te krijgen van anderen die getuige geweest kunnen zijn van de discriminatie wanneer je in eerste instantie ontslagen wordt, dan maanden later wanneer je het contact verloren hebt.

7. Zonder advocaat zal je ex-werkgever je niet serieus nemen

Wil je onmiddellijk aandacht van je ex-werkgever? Huur een advocaat in. We zijn moeilijker te negeren.

Ontslagen worden is een van de moeilijkste dingen die je in je beroepsleven zult meemaken. Veel mensen nemen op dit moment ondoordachte beslissingen omdat ze hun beoordelingsvermogen laten vertroebelen door hun emoties en groeiende zorgen over geld.

Als je onlangs ontslagen werd, neem dan contact op met een arbeidsrechtadvocaat. Het eerste consult is gratis, en we kunnen je helpen wat orde op zaken te stellen door je te helpen je werknemersrechten te begrijpen.

Behoefte aan juridische hulp?

De juristen van de Omnius Intakebalie helpen je bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van je contactaanvraag. De adviezen van de intakebalie zijn kosteloos en vrijblijvend.

Omnius Intakebalie is onderdeel van een landelijk netwerk van meer dan 300 advocaten en notarissen. Hierdoor heb je altijd een advocaat of notaris in de buurt.

7 dagen per week bereikbaar | Gratis juridische intake | Juridische oplossing voor elke situatie | Eerlijke tarieven

500+ kozen voor juridische hulp via advocaat-kosten.nl

Erg prettig om met een professional van gedachte te wisselen en advies te ontvangen.

  
Evert

Zeer fijn contact en duidelijke tips. Soms wat moeilijkere termen maar dat hoort er bij.

  
Trudy

Zeer correct en duidelijke uitleg, ben zeer tevreden!

  
Abdul

Vlotte reactie op mijn vragen, adviezen gekregen waar ik mee verder kon.

  
Cees

Snelle reactie. Vriendelijk geholpen en goed doorverwezen naar de juiste advocaat.

  
Linda

We zijn goed en duidelijk geholpen en het was duidelijk dat mevrouw ons goed hielp met hoe we verder moesten met ons probleem.

Gregory

Gerelateerde blogs